Απειλούνται δημοσιογράφοι που καλύπτουν την δίκη Δρομολαξιάς

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου καταγγέλλει παράγοντα της διεξαγόμενης δίκης για τη Δρομολαξιά, ο οποίος “με απειλές και παρεμβάσεις στο έργο των δημοσιογράφων επιχειρεί να τους εκφοβίσει και να παρεμβάλει εμπόδια στην εργασία τους”.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ, “ο εν λόγω παράγοντας στη διεξαγόμενη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας ακροαματική διαδικασία επιχειρεί να καθοδηγήσει τους δημοσιογράφους, υποβάλλοντας τους τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γράφουν και να μεταδίδουν. Μάλιστα, εναντίον συγκεκριμένων δημοσιογράφων διατύπωσε απειλές και προειδοποιήσεις για το τι θα γράψουν και θα δημοσιευτούν την επαύριον. Ήδη δύο συνάδελφοι προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας”.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου ζητά από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα και να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να μεταδίδουν και να πληροφορούν το κοινό για τα τεκταινόμενα εντός μιας δίκης.

Άλλωστε, προσθέτει η ΕΣΚ, η δημοσιότητα της δίκης, βασική αρχή της Δικαιοσύνης από αρχαιοτάτων χρόνων, διασφαλίζεται εν πολλοίς στις μέρες μας με τη δημοσίευση και μετάδοση των όσων τεκταίνονται και διαμείβονται κατά την ακροαματική διαδικασία μιας υπόθεσης.