Απειλείται με ποινή ο καταδρομέας που έπεσε με το αλεξίπτωτο τραγουδώντας «Μακεδονία Ξακουστή»

Με ποινή απειλείται ο καταδρομέας που έκανε πτώση με αλεξίπτωτο τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΣ, ο Μανώλης Μπούχλης θα ελεγχθεί πειθαρχικά επειδή παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας, καθώς πετούσε και κρατούσε το κινητό του τηλέφωνο, βιντεοσκοπώντας την πορεία του. Ορισμένες πληροφορίες ανέφεραν πως ο αλεξιπτωτιστής αποβλήθηκε από τη Σχολή του, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο καταδρομέας δηλώνει ότι τη Δευτέρα θα μάθει την τιμωρία του. «Δεν γνωρίζω τίποτα, τη Δευτέρα θα με ενημερώσουν τι τιμωρία θα έχω», λέει χαρακτηριστικά στο περιβάλλον του.

Το βίντεο του καταδρομέα με καταγωγή από την Κρήτη έχει γίνει viral, ενώ δεν είναι λίγοι οι χρήστες στο Facebook που του δίνουν συγχαρητήρια.

Υπενθυμίζεται ότι πηγές του υπ. Αμυνας διέψευδαν απολύτως τις προηγούμενες ημέρες ότι υπάρχει διαταγή, γραπτή ή προφορική, που να απαγορεύει το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» μετά την απάντηση του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ.

Στην ερώτηση το ΚΚΕ κατηγορούσε στελέχη των ΕΔ ότι «με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον αλυτρωτισμό, αναπαράγοντας το ανιστόρητο σύνθημα “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική“, με τις διοικήσεις των Μονάδων να κάνουν τα στραβά μάτια».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη του, δεν επιβεβαιώνεται η αναφώνηση τέτοιου είδους συνθημάτων» είχε απαντήσει ο Ευ. Αποστολάκης.