Απειλές για δολοφονία Αναστασιάδη και Δημητριάδη

Απειλές κατά της ζωής του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας  Πανίκου Δημητριάδη, εκτοξεύουν άγνωστοι με επιστολή τους στην εφημερίδα “Πολίτης”.

«Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο εμείς», τονίζετε στη δακτυλογραφημένη επιστολή που υπογράφει η ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», οι άγνωστοι επιστολογράφοι υποστηρίζουν ότι έχουν τον τρόπο και την δύναμη να ξέρουν κάθε στιγμή που είναι κάθε μέλος της οικογένειας του Νίκου Αναστασιάδη και του Πανίκου Δημητριάδη».

Είναι αξιοσημείωτο ότι την περασμένη Τετάρτη η σύζυγος του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, πήγε στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους και τα πήρε διαγράφοντας τα μάλιστα από το μαθητολόγιο. Η κυρία Δημητριάδου μαζί με τα παιδιά έφυγαν για χώρα του εξωτερικού.

Υπ. Δικαιοσύνης: Το θέμα διερευνάται

«Το θέμα διερευνάται και δεν έχει ζητηθεί η λήψη οποιωνδήποτε μέτρων», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου με αφορμή επιστολή που εστάλη ταχυδρομικώς στην εφημερίδα «Πολίτης», στην οποία διατυπώνονται απειλές κατά της ζωής του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς επίσης και μελών των οικογενειών τους.

O κ. Νικολάου ανέφερε ότι αστυνομία διερευνά το όλο ζήτημα.  Εξήγησε ότι «κάθε περίπτωση που αφορά οποιοδήποτε πολίτη, όχι μόνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρέπει και οφείλουμε να την ερευνήσουμε». «Πήραμε αυτή την πληροφόρηση από τη συγκεκριμένη εφημερίδα, ζητήσαμε την συνεργασία της. Ερωτηθείς εάν λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας για τον Πρόεδρο και το Διοικητή, Υπουργός είπε ότι «το θέμα διερευνάται και δεν έχει ζητηθεί η λήψη οποιωνδήποτε μέτρων».