Απαράδεκτο το “κοινωνικό” κράτος….

Για ακόμα μία φορά το κράτος δείχνει την αδυναμία του να στηρίξει τα άτομα με αναπηρία. Αυτό είναι το Ευρωπαικό, κοινωνικό κράτος στο οποίο ζούμε. Το κράτος το οποίο διαχωρίζει τους πολίτες σε ευνοούμενους και μη… 

Μήπως λοιπόν σε αυτό το κράτος οι ανάπηροι δεν χρειάζονται έκτακτο επίδομα;

Τι έχεις να μας πεις κυρία Ζέτα μου κι εσύ και οι λειτουργοί σου;

Μήπως για το κοινωνικό κράτος, οι δικαιούχοι ανάπηροι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

Μήπως οι ανάπηροι δεν έχουν ανάγκες και δεν χρειάζονται το “Χριστουγεννιάτικο δώρο” σας;

Κάνατε ολόκληρη καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τα “δώρα” σας που θα δώσετε τώρα τις γιορτές. Βγείτε λοιπόν και πέστε στους ανθρώπους αυτούς που η ζωή δεν τους χαμογέλασε και είναι ανάπηροι ότι  δεν δικαιούνται έξτρα επίδομα. Πείτε τους το λόγο.

Εξηγείστε μας το σκεπτικό της απόφασης σας αυτής….

Σας είδαμε όμως πως τρέξατε αμέσως να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των αλλοδαπών που θα τους έκαναν έξωση. Η μαντάμ Κυρατζή που την παίρναμε τηλέφωνο από τον Αύγουστο και αφήσαμε και μήνυμα δεν βρήκε χρόνο να μας καλέσει, αλλά έτρεξε κι αυτή πρώτη να δεί τι χρειάζονται οι αλλοδαποί.

Νοιαστήκατε αμέσως γιατί δεν είχαν ρεύμα και νερό…

Και πριν κάποιοι αρχίσουν να λένε για πρόσφυγες και άλλα δακρύβρεχτα, από ότι έδειξαν τα κανάλια όλοι οι ήταν διαφόρων εθνικοτήτων είναι εργαζόμενοι στη Κύπρο. Άρα έχουν και κάποια εισοδήματα.

Έτσι πριν συνεχίσετε, να σας υπενθυμίσω τη περίπτωση Ελληνοκύπριας μάνας, με 5 ανήλικα παιδιά  σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας, για την οποία μεσολαβήσαμε να πάει κάποιος από το γραφείο ευημερίας να βοηθήσει αυτή την οικογένεια που δεν είχε να πληρώσει ούτε το ρεύμα, ούτε νερό αλλά ούτε τα απαραίτητα στο σπίτι είχαν.

Για το νερό μάζεψαν κάποιοι γνωστοί της οικογένειας χρήματα. Για το ρεύμα δεν έφταναν. Η “φιλεύσπλαχνη” ηλεκτρική, εκτός του ότι δεν απαντούσαν αρνήθηκαν να ενώσουν το ρεύμα πληρώνοντας τα μισά.

Πήγε, η λειτουργός σας και είδε και ρώτησε: Μα τα παιδιά, δεν έχουν κρεβάτι; κοιμούνται στο πάτωμα;

Ναι της είπε η μητέρα, ούτε ρεύμα έχουμε….

Μα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι αυτό…. Ήταν η απάντηση της λειτουργού του γραφείου ευημερίας….

Της συμπλήρωσαν λοιπόν την αίτηση για ΕΕΕ κι ακόμα  είναι στο περίμενε… Αυτή ήταν η βοήθεια που της πρόσφεραν..

Αυτό είναι το κοινωνικό κράτος, δυστυχώς.

Μήπως εάν αυτή η μονογονιός πολύτεκνη μάνα ήταν αλλοδαπή θα έτρεχε πάλι η μαντάμ να την βοηθήσει;

Ντροπή. Μόνο αυτό έχω να πω.

Τα παιδιά αυτά είναι ενός κατώτερου Θεού άραγε; Γι αυτό δεν σας ενόχλησε αν κοιμούνται στο πάτωμα και χωρίς ρεύμα στο σπίτι;

Μπράβο σας ..