Απαράδεκτη πολιτική ηγεσία, εθνικά επικίνδυνη….

Κατώτεροι των περιστάσεων, εθνικά επικίνδυνοι, πολιτικά ανεπαρκείς. Αυτά και άλλα πολλά χαρακτηρίζουν την τραγική πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας που δέχεται ανελέητη Τουρκική επίθεση στη θάλασσα της και αυτοί περί άλλα τυρβάζουν.

Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου. Με μια λέξη «ντροπή».

Για μικροκομματικές σκοπιμότητες, για το «γαμώτο» τους, για την αυτοικανοποίηση τους κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να ΜΗΝ καταλήξουν σε κοινό ανακοινωθέν για τις δραματικές εξελίξεις με το Γιαβούζ στο οικόπεδο 7.

Επαίσχυντες πολιτικές…

Ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι. Ο απλός πολίτης δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ κορόιδο. Η αλήθεια στο φως. Εκεί όπου λάμπει. Έχουμε και λέμε:

Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού ζήτησαν να ενταχθεί στο κοινό ανακοινωθέν αναφορά στη ΔΔΟ. Εδώ ο κόσμος καίγεται και τα …. κτενίζονται!

Κατάφεραν λίγο πολύ να τινάξουν στον αέρα την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος στην πιο κρίσιμη εθνικά συγκυρία από το 1974.

Αμφότεροι είχαν προ μερικών εβδομάδων εκτιμήσει πολιτικά ότι σε περίπτωση διεργασιών για επανέναρξη συνομιλιών η Τουρκία δεν θα συνέχιζε τις προκλήσεις γιατί θα εκτίθετο. Σήμερα τι λένε; Παραδέχονται την από πάνω μέχρι κάτω εσφαλμένη και εθνικά επικίνδυνη πολιτικής του εκτίμηση; Έγιναν ή δεν έγιναν διεργασίες στη Νέα Υόρκη; Και πριν καν ο ΓΓ μιλήσει η Τουρκία τους διέψευσε πανηγυρικά κλιμακώνοντας στο μέγιστο τις προκλήσεις της.

Η Κυβέρνηση που πανηγύριζε για τα μέτρα που κατάφερε να λάβει από τις Βρυξέλλες τρέχει να προλάβει τα χειρότερα και μιλά για νέα μέτρα. Αποτυχία. Η Ε.Ε δηλώνει απούσα και η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει αποτύχει.

Αναζητούνται σύμμαχοι

Δεν είναι πλάκα, ούτε υπερβολή. Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να βάλει αγγελία αναζήτησης πραγματικών συμμάχων. Είπαμε θα λέμε αλήθειες. Η Τουρκία κάνει ότι γουστάρει στην Ανατολική Μεσόγειο και από Ισραήλ και Αίγυπτο δεν ακούσαμε γρι.

Επίσης σε επίπεδο Ε.Ε η αλληλεγγύη εκφράζεται μόνο ρητορικά.

Αποτύχαμε.