Απαράδεκτη ενέργεια οι παρακολουθήσεις πολιτικών δραστηριοτήτων από την ΚΥΠ

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καταγγέλλει τις παρακολουθήσεις των δραστηριοτήτων πολιτικών προσώπων και ομάδων από την ΚΥΠ.

Το θέμα που φαίνεται να προκύπτει από την διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούν την εμπλοκή μελών της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην ύποπτη αγοραπωλησία τουρκοκυπριακής περιουσίας στη Δρομολαξιά από την CYTA, είναι όντως πολύ σοβαρό.

Όσοι διαμαρτύρονται για πιθανή ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής λόγω της κοινωνικής απαίτησης να διερευνηθούν οι ευθύνες στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης για διάφορα οικονομικά σκάνδαλα πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν εξηγήσεις όταν και αν αποδειχθεί το βάσιμο των καταγγελιών. Η ποινικές ευθύνες τους ενοχλούν, οι παρακολουθήσεις και το φακέλωμα, καθόλου;

Αλλά και όσοι έδωσαν οδηγίες από την παρούσα διακυβέρνηση να κρατηθεί μυστική η υπόθεση αυτή πρέπει να μας δώσουν εξηγήσεις. Τι έχει να πει γι’ αυτό ο υπουργός δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης;

Το θέμα πρέπει να απασχολήσει και πάλιν την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και την σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Χωρίς σκιές και γκρίζες περιοχές. Με σεβασμό σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι αυτής της ύποπτης υπόθεσης είτε είναι αξιωματούχοι και μέλη της ΚΥΠ, είτε είναι οι πολιτικοί που βρίσκονται πίσω τους.

Δεν πρέπει και αυτή η υπόθεση να κουκουλωθεί.