Απαράδεκτα τα περιστατικά άσκησης βίας εναντίον νοσηλευτών

Ο ΠΙΣ σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι τα τελευταία “απαράδεκτα επεισόδια επιθέσεων κατά νοσηλευτών από μαινόμενους ασθενείς ή συγγενείς τους δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα από την ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου”.

“Είχαμε εκδώσει παρόμοια ανακοίνωση και στο παρελθόν και επανερχόμαστε μετά τα νέα θλιβερά κρούσματα, για να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά με τον πιο απόλυτο και έντονο τρόπο, ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η σωματική ούτε καν η φραστική επίθεση κατά του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, που κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στον ασύμφορο φόρτο εργασίας και να επιτελέσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σημαντικό τους έργο”.

“Δεν θα ασχοληθούμε με τις λεπτομέρειες, αφού δεν είναι της δικής μας αρμοδιότητας και εξουσιοδότησης”, αναφέρει ο ΠΙΣ ενώ καλεί “τις αρμόδιες Αρχές να προχωρήσουν σε διερεύνηση και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν, έτσι ώστε να παταχθεί αυτό το τριτοκοσμικό φαινόμενο που δεν μας τιμά καθόλου”.

“Η ανασφάλεια στο χώρο των δημοσίων νοσηλευτηρίων πρέπει να παταχθεί αμέσως αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Αυτό το πρόβλημα παρέμεινε να προστεθεί στα πολλά και σοβαρά άλλα προβλήματα που μαστίζουν τον δημόσιο τομέα της υγείας”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.