Απαράδεκτα τα επιδόματα πρώην και νυν

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, επιβεβαιώνονται οι διαχρονικές του θέσεις για το δραστικό περιορισμό των προνομίων των αξιωματούχων του κράτους. Πάγια θέση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών είναι η κατάργηση των παράλογων και υπερβολικών προνομίων των κρατικών και πολιτειακών αξιωματούχων.

Πριν λίγες μέρες το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή κατά τη διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού, με την οποία ζητήσαμε να μειωθούν τα επιδόματα των αξιωματούχων. Φυσικά καταψηφίστηκε. Επίσης καταθέσαμε από καιρό πρόταση νόμου, με την οποία ζητούσαμε την κατάργηση των επιδομάτων των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας και Βουλής.

Βέβαια η πρόταση νόμου καθυστερεί. Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να συζητηθεί και πάλι το θέμα στην κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών (για να απορριφθεί, βεβαίως).

Θεωρούμε ότι οι πρώην και νυν αξιωματούχοι, οφείλουν και πρέπει να προσφέρουν περισσότερα, για να δείχνουν το καλό παράδειγμα και το δρόμο της προσφοράς, σε ένα λαό που δεινοπαθεί. Εμείς ζητούμε να καταργηθούν τα προκλητικά προνόμια των αξιωματούχων τα οποία μάλιστα κάποιοι φαίνεται να τα απολαμβάνουν εις διπλούν.

Στο κάτω κάτω ας αναλογιστούν αυτοί οι κάποιοι από ποια τρύπια τσέπη βγαίνουν αυτά τα λεφτά.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ