Απαιτείται πλήρης διερεύνηση για το συμβόλαιο της «Άλβαρεζ και Μάρσιαλ»

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για το θέμα του συμβολαίου της Άλβαρεζ και Μάρσιαλ.

Ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος έχει την ευθύνη για το θέμα αυτό, πρέπει να φέρει όλα τα στοιχεία ενώπιον της Βουλής. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Δημητριάδης είχε δεσμευτεί ενώπιον της Βουλής και στον ίδιο τον Πρόεδρο του σώματος κ. Ομήρου, ότι η έρευνα της Α&Μ θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και στη Λαϊκή Τράπεζα και θα ενημερώσει τη Βουλή για το αποτέλεσμα. Οι μήνες έχουν περάσει και ουδέν νεώτερο για την έκθεση της Α&Μ έχει φτάσει στη Βουλή.

Η Βουλή έχει ευθύνη και υποχρέωση να εξετάσει το ζήτημα αυτό και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για απόδοση ευθυνών αλλά και τιμωρίας.

Επίσης το κίνημα Οικολόγων, σχολίασε το θέμα των μισθών μελών του ΔΣ της ΚΤ:

Σκάνδαλο οι μισθοί των νεοδιορισθέντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας αλλά και η αύξηση των μισθών των παλιών μελών.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί σκάνδαλο την αύξηση των μισθών και τα άλλα ωφελήματα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας αλλά και το ύψος του μισθού των δύο νεοδιορισθέντων μελών του Συμβουλίου. Σε μια εποχή όπου όλοι οι μισθοί μειώνονται, κόβονται επιδόματα και εφαρμόζεται πιστά το μνημόνιο με τις ανάλογες επιπτώσεις στους δοκιμαζόμενους πολίτες, είναι το λιγότερο απαράδεκτη μια τέτοια κίνηση από μέρους της Κυβέρνησης και μάλιστα για μια εργασία η οποία δεν είναι πλήρους απασχόλησης.

Όμως από ότι φαίνεται, το μνημόνιο εφαρμόζεται επιλεκτικά στα φτωχά στρώματα του λαού, αλλιώς δεν εξηγείται η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης.

Ούτε μας καθησυχάζει η εξήγηση που έδωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χθες, αλλά μας γεννά περισσότερα ερωτήματα. Όπως για παράδειγμα, πως δικαιολογούνται τέτοιες αυξήσεις και μάλιστα από πού θα εξοικονομηθούν τα χρήματα για να καλύψουν το κόστος της αύξησης της μισθοδοσίας; Μήπως από τους μη εκλεκτούς που καλούνται να ζήσουν με τις επιπτώσεις της πιστής εφαρμογής του μνημονίου;

Αναμένουμε απάντηση από την Κυβέρνηση για το θέμα αυτό καθώς και διορθωτικές ενέργειες. Δεν είναι δυνατόν να ζητά λιτότητα από το λαό αλλά η ίδια να μην την εφαρμόζει.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ