Απαγωγή παιδιών: Στο Αρχηγείο όλα τα στοιχεία – Εξετάζονται όλα τα δεδομένα

Στη πολύκροτη υπόθεση  απαγωγής των 11χρονων παιδιών,  αναμένεται αν “ρίξουν φως” σήμερα οι ανακριτικές αρχές.

Στο φως, έρχονται και νέες αποκαλύψεις, που αλλάζουν άρδην τα αρχικά δεδομένα της υπόθεσης.

Σήμερα θα  πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, στην οποία θα αξιολογηθούν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Στο Αρχηγείο θα γίνει αξιολόγηση όλων των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί από την ανακριτική ομάδα ενώ θα γίνει ανάλυση των οπτικογραφημένων συνεντεύξεων των δύο παιδιών από ειδικά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό.

Τα δύο παιδιά χθες το απόγευμα έδωσαν δίωρη οπτικογραφημένη κατάθεση, το κάθε παιδί ξεχωριστά,  σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στην παρουσία αρμόδιων κρατικών λειτουργών, ψυχολόγων και του Γραφείου Ευημερίας.

Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους μετά και από τις σχετικές μαρτυρίες που δεν αποκλείεται να ρίξουν περαιτέρω φως στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε ό,τι αφορά την περαιτέρω πορεία των ερευνών, αυτό που αναμένεται να δώσει κλειδιά στα χέρια των ανακριτών είναι από την μια τα αποτελέσματα από τις έρευνες στα δεκάδες τεκμήρια και από την άλλη τα αποτελέσματα μετά και την σχετική άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Επίσης, η Αστυνομία αξιολογεί το περιεχόμενο κατάθεσης φιλικού προσώπου του δράστη, ενώ την απασχολεί και η ποσότητα φαρμάκων που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του απαγωγέα και για τα οποία είχε ισχυριστεί από την πρώτη στιγμή ότι τα ελάμβανε ο ίδιος. Οι αστυνομικοί ανακριτές κατέχουν πληροφορίες για φίλο του, ο οποίος εμφανίζεται να είχε τη δυνατότητα προμήθειας τέτοιων ηρεμιστικών ουσιών.

Η Αστυνομία, αναζητεί κάποιο δεύτερο νεαρό άτομο που φαίνεται ότι είχε στενή σχέση με τον κατηγορούμενο, καθώς υπάρχουν καταθέσεις και μαρτυρίες ότι ήταν συχνός επισκέπτης στο διαμέρισμα

Ενδείξεις αναμένεται να δώσουν επίσης και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του 35χρονου οι οποίοι παραλήφθηκαν και θα τεθούν στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Ο ύποπτος εξετάστηκε από ψυχίατρο και διαπιστώθηκε ότι δεν υποφέρει από οτιδήποτε, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων και γίνονται έρευνες και για το παρελθόν του.