Απαγωγή παιδιών: Η “ταυτότητα” πρόδωσε τον 35χρονο “Τζορτζ”

Ο 35χρονος απαγωγέας των δύο 11χρονων μαθητών, αναμένεται να εξεταστεί σήμερα από ψυχολόγο και ακολούθως θα δώσει γραπτή κατάθεση στην Αστυνομία.

Όπως είχαν δηλώσει οι αρμόδιες αρχές από τη πρώτη στιγμή της σύλληψης του 35χρονου Γ.Ν. άλλως Τζορτζ, δεν είχε ποτέ απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν και έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Μόλις εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του πολύ κοντά στο σχολείο όπου έγινε η απαγωγή, οι ανακριτές της Αστυνομίας, ερευνούσαν για πάνω από 10 ώρες τα πάντα. Εντοπίστηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές με πλούσιο υλικό, κινητά τηλέφωνα καθώς και υπνωτικά χάπια.

Μία πλαστή πλαστική ταυτότητα, η οποία φέρει τη φωτογραφία του 35χρονου και αναφέρει ότι είναι «Δάσκαλος Δημοτικής Εκπαίδευσης» κατατέθηκε στο δικαστήριο. Αυτή η ταυτότητα πρόδωσε τον δράστη όταν οι αστυνομικοί “μπούκαραν” στο διαμέρισμα του.

Πρόκειται για ταυτότητα με κορδέλα, η οποία περνά στον λαιμό και την οποία φέρεται να φορούσε ο Νικολάου για να ξεγελάσει παιδιά και να καταφέρει να τα πείσει να τον ακολουθήσουν.

Οι δύο αστυνομκοί ψάχνοντας το διαμέρισμα, άνοιξαν  την πόρτα στο διπλανό δωμάτιο και εκεί αντίκρυσαν τα δύο ανήλικα παιδιά ξαπλωμένα στο κρεβάτι, σε άσχημη κατάσταση.

Ο απαγωγέας, δηλώνει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, ο πιο πολύπλοκος άνθρωπος στον κόσμο.. Κατάγεται απο την Λευκωσία, αλλά τα τελευταία 4 περίπου χρόνια είναι κάτοικος Λάρνακας.

Ασχολείται με την δημιουργία ιστοσελίδων ενω εδω και κάποιους μήνες δηλώνει άνεργος.. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού φαίνεται οτι μόνιμη συντροφιά του ήταν τα σκυλιά του, ενω γείτονες κάνουν λόγο για έναν φιλήσυχο άνθρωπο.. υπεράνω υποψίας….

Ο 35χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και σκοπός της απαγωγής ήταν τα λύτρα, πράγμα που ανέφερε από την πρώτη ώρα ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο 35χρονος προέβη σε διάφορους ισχυρισμούς, τους οποίους η Αστυνομία ερευνά, αναμένοντας και την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, στοιχεία που θα ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση.

Χθες μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Η διαδικασία προσωποκράτησης διήρκησε μόλις δέκα λεπτά, κεκλεισμένων των θυρών. Χωρίς να έχει δίπλα του δικηγόρο υπεράσπισης, παραδέχεται ενοχή.

Διατάζεται η κράτησή του για περίοδο οκτώ ημερών και αμέσως τον φυγαδεύουν από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο Γ. Ν. κατηγορείται για τα αδικήματα: απαγωγή, αρπαγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης και άδικη απόκρυψη ή περιορισμό απαχθέντος.

Τα δύο παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και βγήκαν από το νοσοκομείο.