Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες κατά του Μαζιώτη

Δέκα είναι συνολικά οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Μαζιώτη και για τις οποίες θα απολογηθεί σε ανακριτή, όταν του το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε από την Αστυνομία αμέσως μετά την σύλληψη του Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας, διαβιβάστηκε αργά το απόγευμα στην Εισαγγελία. Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει πέντε κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων. Ειδικότερα:

* Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας

* Παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ’ εξακολούθηση

* Παράνομη οπλοχρησία κατ΄εξακολούθηση

* Παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες

* Ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους , από την μία εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη

* Εγκληματική οργάνωση

* Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης

* Πλαστογραφία μετά χρήσεως

* Διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ΄επάγγελμα και συνήθεια κατ΄εξακολούθηση

* Εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα από κοινού.

Η δικογραφία θα ανατεθεί σε ανακριτή ενώπιον του οποίου ο Μαζιώτης θα απολογηθεί, όταν αυτό θα είναι εφικτό λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Αναζητούν το κρησφύγετο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη τραυματισμένος χτες (Τετάρτη) έπειτα από ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών είναι συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής, όπου ήδη γίνονται έρευνες, ενώ οι αρμόδιοι αξιωματικοί πιστεύουν ότι θα βοηθήσει σημαντικά η συμβολή πολιτών, μετά τη δημοσίευση της πλαστής ταυτότητας με τα στοιχεία Μιχαήλ Μιχελάκης, που χρησιμοποιούσε ο καταζητούμενος.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ερευνά από το πρωί σπίτι στα Εξάρχεια, με στόχο να βρεθεί η γιάφκα με τον οπλισμό της ομάδας Μαζιώτη, αλλά και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, η οποία φέρεται να έχει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε περιοχές κοντά σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, επειδή από μέρες γνώριζαν ότι ο Μαζιώτης χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα μέσα για τις μετακινήσεις του.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Μαζιώτης δεν εντοπίστηκε τυχαία, αλλά στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης που είχε στηθεί για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και τουλάχιστον 20 μέρες η Αντιτρομοκρατική είχε στοιχεία για κινήσεις του Μαζιώτη στην Αθήνα και ειδικότερα ότι μετακινούνταν με το μετρό ή τον ηλεκτρικό, γι’ αυτό είχαν στηθεί ομάδες αστυνομικών στους σταθμούς και άλλα σημεία για τον εντοπισμό του.

Έτσι εντοπίστηκε χθες από μια κοπέλα που ήταν με ακόμη έναν αστυνομικό στην Ομόνοια, τον παρακολούθησαν μέχρι το Μοναστηράκι και εκεί ενημέρωσαν και εστάλησαν ενισχύσεις από την ομάδα ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα ο Μαζιώτης να πέσει στα χέρια της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σακίδιο που είχε μαζί του ο Μαζιώτης έχουν βρεθεί κλειδιά σπιτιών, που ενδεχομένως να ανήκουν σε κρησφύγετα.