Απέπλευσε το Open Arms με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Ξεκίνησε το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια από το λιμάνι της Λάρνακας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Το ταξίδι του Open Arms αναμένεται να διαρκέσει δύο εικοσιτετράωρα, μετά την μονοήμερη αναβολή που πήρε ο απόπλους του για τεχνικούς λόγους. 

Το πλοίο έχει φορτωθεί με περίπου 150 τόνους σε τρόφιμα, νερό, κονσέρβες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Το πλοίο θα «συνοδεύει» την πλατφόρμα που θα στηθεί στη Γάζα, ενώ μαζί του θα πλέει και ακόμη ένα σκάφος για σκοπούς ασφαλείας.

Την ελπίδα ότι έχουν ξεπεραστεί τα όποια προβλήματα και το πλοίο να αναχωρήσει εξέφρασε νωρίτερα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, εξήγησε ότι από πλευράς πολιτικών διευθετήσεων εκ μέρους της Λευκωσίας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, πρόσθεσε όμως ότι εκκρεμούν ορισμένα πρακτικά ζητήματα, εξαιτίας του γεγονότος ότι το πλοίο θα κατευθυνθεί προς εμπόλεμη ζώνη.

Επισήμανε ότι η προσπάθεια διεξάγεται εντός της χρονικής προθεσμίας, τονίζοντας ότι κανένας δεν κάνει επικοινωνιακά ή άλλα παιχνίδια με τον ανθρώπινο πόνο.

Σημείωσε ότι το στοίχημα ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας, η οποία αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι η πρωτοβουλία αυτή να πάρει σάρκα και οστά, ώστε να παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.