Απέλασαν 17χρονο Αλβανό που σχημάτισε τον αητό του αλυτρωτισμού

 Άμεση απέλαση ήταν η «απάντηση» των Ελληνικών Αρχών σε έναν 17χρονο Αλβανό, ο οποίος, αντιγράφοντας τους συμπατριώτες του – στρατιώτες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, σχημάτισε με τα χέρια του τον «αλβανικό αετό»- σύμβολο που έχει ταυτιστεί με αλυτρωτικές επιδιώξεις σε βάρος της χώρας μας- κάτω από την ελληνική σημαία (!). Ο προκλητικός νεαρός, πόζαρε στο λιμάνι του Γάϊου, στους Παξούς και στη συνέχεια «ανέβασε» την φωτογραφία στους προσωπικούς λογαριασμούς που διατηρεί στο facebook και το twitter.
Η εικόνα του Αλβανού με τον χαιρετισμό – πρόκληση κάτω από την «γαλανόλευκη» έκανε το γύρο του διαδικτύου και ξεκίνησε άμεσα ερεύνα για τον εντοπισμό του. Οι Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του νεαρού, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε περάσει παράνομα στη χώρα μας και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές απελάθηκε για προσβολή εθνικού συμβόλου. Πάντως, οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν ο 17χρονος είχε κάποια σχέση με εθνικιστικούς κύκλους της χώρας του, που «ονειρεύονται» τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».
Πρόκειται για το τρίτο – κατά σειρά – περιστατικό με «αλβανικό αετό». Είχαν προηγηθεί οι φωτογραφίες των επτά νεοσύλλεκτων από το Μεσολόγγι και του στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ, στις οποίες οι νεαροί σχημάτισαν με τα χέρια τους το σύμβολο του αλυτρωτικού εθνικισμού.