Απάτη 270 χιλιάδων ευρώ σε βάρος 45χρονης

Υπό 8ήμερη κράτηση τέθηκαν σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού τρία πρόσωπα, ένας 33χρονος πυροσβέστης, μια 42χρονη και μια 30χρονη, οι οποίοι φέρονται να έπεισαν 45χρονη να τους εμπιστευτεί ποσό 270,000 ευρώ για επενδυτικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από την 45χρονη, 42χρονη της απέσπασε το ποσό των 270.000 ευρώ, αφού την έπεισε ότι θα επενδυόταν, μέσω του 33χρονου επενδυτή, για αγορά τεμαχίου γης το οποίο στη συνέχεια θα πουλούσαν και θα αποκόμιζαν μεγάλο κέρδος.

Ο φερόμενος ως επενδυτής παρουσίαζε διάφορα αγοραπωλητήρια έγγραφα στην 45χρονη, τα οποία έφεραν σφραγίδες ως απόδειξη της επένδυσης που θα έκαναν.

Μετά από πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος, η 45χρονη υποψιάστηκε τα δύο πρόσωπα και ζήτησε επιστροφή των χρημάτων της. Τότε η 42χρονη της επέστρεψε το χρηματικό ποσό των 73,000 ευρώ και ακολούθησε καταγγελία στην αστυνομία.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθηκε επίσης και μια 30χρονη, η οποία μαζί με τους άλλους δυο υπόπτους οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου σε σχέση με αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστοπροσωπία, κατοχή οργάνου για κατασκευή σφραγίδας και αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου για Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Εναντίον του 33χρονου πυροσβέστη έχει επίσης διαταχθεί πειθαρχική έρευνα και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.