«Απάτη» με κονδύλια στέγασης και σίτισης αστέγων – Καταζητούνται 3 πρόσωπα

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση απάτης με κονδύλια στέγασης και σίτισης αστέγων. Για την εν λόγω υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες καταζητούνται 3 πρόσωπα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι,  η καταγγελία έγινε στην Αστυνομία από λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας στη Λεμεσό και κινείται εις βάρος τριών προσώπων εκ των οποίων ο πρώτος είναι πρόεδρος ανθρωπιστικής οργάνωσης που ασχολείται με τους αστέγους της Λεμεσού, ο δεύτερος είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Λεμεσό και ο τρίτος υπάλληλος του εν λόγω ξενοδοχείου.

Όπως αναφέρθηκε από τους λειτουργούς στην σχετική τους καταγγελία, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου λάμβανε χρηματικό ποσό για σίτιση και στέγαση αστέγων στο ξενοδοχείο του.

Ωστόσο, όπως κατήγγειλαν μετά από μαρτυρίες που εξασφάλισαν, διαπιστώθηκε πως οι άστεγοι δεν διέμεναν εκεί όλο το χρονικό διάστημα για το οποίο το Κράτος κατέβαλε χρήματα.

Μάλιστα, πληροφορίες της Αστυνομίας αναφέρουν ότι σύμφωνα με μαρτυρίες, τόσο ο ξενοδόχος όσο και ο πρόεδρος της οργάνωσης ζητούσαν επίμονα από τους αστέγους να δηλώνουν στις Υπηρεσίας Κοινωνικής Ευημερίας ότι διέμεναν στο εν λόγω ξενοδοχείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που έμεναν στην πραγματικότητα.

Οι λειτουργοί του Γραφείου κατήγγειλαν επίσης, πως όσες φορές μετέβησαν για έλεγχο στο ξενοδοχείο, δέχονταν φραστικές επιθέσεις τόσο από τον ξενοδόχο, όσο και από υπάλληλο της επιχείρησης.

Από τις έρευνες του Γραφείου Ευημερίας διαπιστώθηκε πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έλαβε από το Κράτος το χρηματικό ποσό των 35.000.