Απάντηση ΥΠΕΣ στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για τα περιστατικά ψώρας στο ΚΕΠΥ Πουρνάρα

Απάντηση ΥΠΕΣ στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για τα περιστατικά ψώρας στο ΚΕΠΥ Πουρνάρα

Τους τελευταίους τρεις μήνες και παρά τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές που δέχεται ο τόπος μας, με σωστή διαχείριση και καθοδήγηση από την ιατρική ομάδα, πετύχαμε, να μην έχουμε κρούσματα κορωνοϊού στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών στο Πουρνάρα αλλά και στην Κοφίνου.

Αυτό έγινε κατορθωτό ακολουθώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα περιορισμού των μετακινήσεων, συστηματική ιατρική παρακολούθηση και εφαρμογή κανόνων υγιεινής και μέτρων ατομικής προστασίας αλλά και δειγματοληψίες.

Αυτή την ίδια μεθοδολογία, της συνέπειας, ακολουθούμε και με την εμφάνιση της ψώρας. Απομόνωση των προσβληθέντων, συστηματική φαρμακευτική αγωγή, εντατικοποίηση των μέτρων καθαρισμού και απολύμανσης τόσο των εξωτερικών χώρων όσο και της προσωπικής υγιεινής των διαμένοντων.

Οι λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Υγείας που υπερβάλλουν εαυτούς για την διατήρηση της νοσηρότητας σε αυτά τα επίπεδα στα κέντρα υποδοχής, εύλογα διερωτώνται σε ποιο θέλει να αποδώσει ευθύνη το ΑΚΕΛ θέτοντας ερωτήματα όπως «πώς προέκυψε η ψώρα» και υπαινισσόμενο ότι δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.