Απάντηση του Υπ. Υγείας αναφορικά με τη διαδικασία προμήθειας rapid tests

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε δημοσίευμα αναφορικά με τη διαδικασία προμήθειας rapid tests αντιγόνου

Το Υπουργείο Υγείας, αξιολογώντας τα αποτελέσματα των τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 που έγιναν τις τελευταίες τρεις βδομάδες και αναγνωρίζοντας τη θετική συνεισφορά τους στην βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στην κοινότητα, αποφάσισε όπως προβεί στην προμήθεια επιπλέον ποσότητας 400,000 τεστ, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξέταση του πληθυσμού και κυρίως των κλειστών δομών (π.χ. οίκοι ευγηρίας, ιδρύματα φιλοξενίας ενηλίκων, ανήλικων και ΑμεΑ, εθνική φρουρά, Φυλακές, κ.α.) με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τηρουμένων των διατάξεων της Εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου με αρ. 109 και σχετικής πρόνοιας στη Νομοθεσία Περί Ρύθμισης των Διαδικασιών Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων και για Συναφή Θέματα Νόμου του 2016 (Ν73(Ι)/2016), το Υπουργείο Υγείας προχώρησε, λόγω κατεπείγουσας προς κάλυψη ανάγκης. Ανάπτυξε κατά το δυνατόν ανταγωνιστική διαδικασία, με το μέγιστο της διαφάνειας και μέσω διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, προχώρησε σε υπογραφή σχετικής συμφωνίας διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια υγεία στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες έτυχαν ίσης μεταχείρισης και αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο των απαιτήσεων που είχαν δημοσιευθεί. Ο επιτυχόν οικονομικός φορέας πληροί τις προϋποθέσεις που τέθηκαν, διατηρεί σύστημα ποιότητας και το προϊόν που προσφέρει έχει όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά σύμφωνα με τη σχετική Νομοθεσία (Πιστοποιητικό CE-IVD, Απόδειξη Εγγραφής του εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου στην Αρμόδια Αρχή της χώρας την οποία εδρεύει, κοκ).