Απάντηση ΔΗΚΟ στις κατηγορίες περί ρουσφετιού

Απάντηση στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Φ” περί ρουσφετιών απο βουλευτές του ΔΗΚΟ στις εκλογές του 2011 με αντάλλαγμα ψήφους προς το κόμμα, το  ΔΗΚΟ απάντησε με επίσημη τοποθέτηση του χαρακτηρίζοντας “περίεργο το  δημοσίευμα περί «ρουσφετιού». Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Είναι γνωστό ότι οι πολιτικοί γίνονται συχνά δέκτες παραπόνων, αιτημάτων και παρακλήσεων πολιτών για διάφορα θέματα που τους αφορούν, που τους απασχολούν ή που τους ενδιαφέρουν.

Κάποια αιτήματα και παράπονα είναι δίκαια και δικαιολογημένα και κάποια όχι.

Η στήριξη κάποιου δίκαιου αιτήματος ή η επίλυση ενός προβλήματος που απασχολεί και βασανίζει ένα πολίτη όταν γίνεται με βάση τις αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της αξιοκρατίας δεν συνιστά ρουσφέτι.

Η έννοια του ρουσφετιού είναι πολύ διαφορετική και τεκμηριώνεται μόνο σε περιπτώσεις παραβίασης και παράβασης της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Στη βάση των πιο πάνω θεωρούμε ότι το σημερινό σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος» δίνει ερμηνείες και δημιουργεί εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι τουλάχιστον περίεργα τα περί δήθεν ρουσφετιών του Προέδρου του ΔΗ.ΚΟ. όπως υποστηρίζει η εφημερίδα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι το εν λόγω δημοσίευμα δεν εντάσσεται στα πλαίσια της πολεμικής κατά του ΔΗ.ΚΟ. που έχουν εξαπολύσει κάποιοι κύκλοι με αφορμή τις προεδρικές εκλογές.

Σημειώνεται πάντως ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία του ρεπορτάζ της εφημερίδας δεν αφορούν στην περίοδο της προεδρίας της Βουλής από τον κ. Μάριο Καρογιάν, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ούτε παρουσιάζουν οποιοδήποτε στοιχείο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος έχει προκαλέσει οποιαδήποτε αδικία σε βάρος οποιουδήποτε, ώστε να δικαιολογείται η αναφορά σε ρουσφέτι”.