Απάντηση ΔΗΚΟ σε Άντρο Κυπριανού: Η συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ είναι “καταδικασμένη” να πετύχει…

«Η κρισιμότητα των καιρών και οι τόσο σοβαροί κίνδυνοι που απειλούν τον τόπο και το λαό μας επιβάλλουν στη συνεργασία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ , όχι απλώς να επιτύχει στις προεδρικές εκλογές, όχι απλώς να αντέξει στο χρόνο, αλλά και να διευρυνθεί και ως ένας διευρυμένος, ισχυρός και πολιτικά αξιόπιστος συνασπισμός εξουσίας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και προς όφελος του τόπου και του λαού, τόσο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης όσο και τα άλλα κρίσιμα προβλήματα που έχουμε απέναντι μας».

Είναι η άμεση απάντηση του ΔΗΚΟ στον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο οποίος δήλωσε ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων δεν θα έχει μέλλον.

Στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, γίνεται λόγος για επικοινωνιακές σοφιστείες του ΑΚΕΛ και τονίζεται ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων «είναι καταδικασμένη να αντέξει στο χρόνο, είναι καταδικασμένη να πετύχει, είναι καταδικασμένη να υπερασπιστεί και να διασφαλίσει τα δίκαια, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού μας».

Το κόμμα, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση, δεν ασχολείται με την ατζέντα του διχαστικού παρελθόντος, αλλά στέκεται στο σήμερα, κατανοεί την κρισιμότητα των σημερινών προβλημάτων και προχωρά προς ένα καλύτερο αύριο, «διαμορφώνοντας συνθήκες εθνικής συνεννόησης, συναίνεσης και συλλογικής δράσης».

«Το ΑΚΕΛ προφανώς επιλέγει την πορεία προς τα πίσω, τις αντιπαραθέσεις και τα παιγνίδια των κομματικών ανταγωνισμών. Εμείς προχωράμε προς τα εμπρός, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κρίσιμες συνθήκες που περνά ο τόπος και αυτό απαιτεί ο κυπριακός λαός».