Αξιολογούνται στοιχεία και μαρτυρίες για το φόνο Καλοψιδιώτη

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνάς Νικολάου δήλωσε σήμερα  ότι βρίσκονται σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον φόνο του 77χρονου Γιάννη Καλοψιδιώτη, οι οποίες διεξάγονται από το Αρχηγείο Αστυνομίας.

Ερωτηθείς για τη δολοφονία που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Νικολάου είπε ότι η όποια αναφορά εκ μέρους του δεν θα βοηθήσει στη διερεύνηση.

Οι έρευνες, πρόσθεσε ο Υπουργός, βρίσκονται σε ένα στάδιο κατά το οποίο γίνεται προσπάθεια να αξιολογηθούν στοιχεία ή μαρτυρίες.

Ερωτηθείς αν η Αστυνομία γνωρίζει – με τα μέχρι στιγμής δεδομένα – αν υπάρχει σύνδεση με τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα, που σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια, απάντησε ότι δεν έχει υπόψη του το συγκεκριμένο θέμα, «αλλά όλα τα ζητήματα διερευνώνται».

Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο λαμβάνονται μέτρα προστασίας για συγγενικά άτομα του Γιάννη Καλοψιδιώτη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «η Αστυνομία λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα» για τη διαφύλαξη της ασφάλειας, και για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ερωτηθείς για καταγγελία της συζύγου του κ. Καλοψιδιώτη, ότι η Αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της, ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν έχει υπόψη του την καταγγελία αυτή, προσθέτοντας ότι «η Αστυνομία διεξάγει τις απαραίτητες έρευνες».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ρωτήθηκε και σχετικά με δημοσιεύματα ότι η Αστυνομία διέκοψε γαμήλια δεξίωση για να διεξάγει έρευνες σε σχέση με τον φόνο, χωρίς ένταλμα, και απάντησε ότι «τα οποιαδήποτε ζητήματα τα οποία εγείρονται, να είστε βέβαιοι ότι θα διερευνηθούν».

Πρόσθεσε ότι και ο ίδιος αναμένει έκθεση για να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα της γαμήλιας δεξίωσης.

Ο κ. Νικολάου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε τέλος ότι δεν είναι ενήμερος για το θέμα της ανακριτικής ομάδας που μετέβη για έρευνες σχετικά με την εταιρεία Focus, στην Ελλάδα.