Αν. κυβερνητικός εκπρόσωπος: Οι λεονταρισμοί Ερντογάν πέφτουν στο κενό

Οι λεονταρισμοί του Τούρκου πρωθυπουργού, που «έσβησε» την Κύπρο από το χάρτη, δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητα για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού , καταργώντας την τουρκική κατοχή… «Ούτε πρόκειται να μας εμποδίσουν από το να ενισχύουμε και να αναβαθμίζουμε το κράτος μας, όπως πρόσφατα με την απόλυτα επιτυχημένη άσκηση της Προεδρίας της ΕΕ και την εξεύρεση υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ, κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική, οικονομική και κοινωνική προοπτική για τον τόπο τα τελευταία 50 χρόνια».

Σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης, τόνισε ότι «η Τουρκία συνεχίζει με τον πλέον προκλητικό τρόπο να υποστηρίζει ότι η Ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία δεν υπάρχει. Αυτή η θέση της Τουρκίας, την οποία εξέφρασε πρόσφατα ο Τούρκος Πρωθυπουργός, βρίσκεται σε αντιπαράθεση με ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα».

Ο κ. Χριστοφίδης, επανέλαβε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, πλήρες μέλος της ΕΕ. και εφαρμόζει κυριαρχικά της δικαιώματα όπως η αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου εντός της ΑΟΖ. Από την πλευρά της η Τουρκία «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζοντας την παράνομη κατοχή εδαφών της Ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας.  Όπως εντελώς παράνομη και απαράδεκτη είναι η προσπάθεια της Τουρκίας να αναβαθμίσει την υποτελή διοίκηση των κατεχομένων σε κράτος».