Ανώτατο: Παράταση στις αγορεύσεις για τις προσφυγές επενδυτών της Λαϊκής

Το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε παράταση μέχρι την 6η Απριλίου στην καταχώρηση αγορεύσεων επί των προδικαστικών ενστάσεων στους επενδυτές της Λαϊκής Τράπεζας, που προσέφυγαν κατά των αποφάσεων για το κούρεμα των καταθέσεων και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με ίδια κεφάλαια.

Κάποιοι από τους  δικηγόρους  των επενδυτών ανέφεραν ενώπιον του Δικαστηρίου ότι χρειάζονται περαιτέρω πίστωση χρόνου, ώστε, υπό το φως της απόφασης του Ανωτάτου στις προσφυγές των επενδυτών της Τράπεζας Κύπρου, να διαβουλευθούν με τους πελάτες τους επί της εκδοχής να αποσύρουν τις προσφυγές.

Διευκρίνισαν ότι πιθανόν να κρίνουν ότι δεν θα καταθέσουν αγόρευση, αλλά απλή δήλωση.

Ενημέρωσαν το Δικαστήριο ότι υπάρχει σκεπτικισμός στην εκδοχή απόσυρσης των προσφυγών, αφού η απόσυρση μπορεί να επηρεάσει το δικαίωμα των πελατών τους στο ΕΔΑΔ, αφού θα σημαίνει ότι οι επενδυτές της Λαϊκής Τράπεζας δεν εξάντλησαν όλα τα εσωτερικά ένδικα μέσα, ώστε να κριθεί η προσφυγή τους στο ΕΔΑΔ παραδεκτή.

Νωρίτερα η Ολομέλεια του Ανωτάτου εξέδωσε διάταγμα με το οποίο επιτρέπει τη μεταφορά, προς εκδίκαση, αγωγών επενδυτών της Λαϊκής Τράπεζας από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.