Αντ. Σαμαράς: Σε πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί το όραμα της Ν.Δ.

Σφοδρή επίθεσή στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του από την Τρίπολη, καταλογίζοντάς του πως υιοθέτησε το όραμα της Ν.Δ. για τη νέα Ελλάδα, λόγω του πανικού του να μη μείνει πίσω.

«Είχε τέτοια απήχηση το όραμά μας για τη νέα Ελλάδα που το υιοθέτησαν ακόμη και εκείνοι που πολεμάνε τη νέα Ελλάδα με κάθε τρόπο. Ακόμα και εκείνοι που θέλουν να παραμείνουν στο τέλμα που εμείς ξεπερνάμε», σημείωσε.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είδαν και απόειδαν και άρχισαν και εκείνοι να μιλάνε για τη νέα Ελλάδα […] το υιοθέτησαν μάλιστα και ως σύνθημα. Τόσος ήταν ο πανικός τους να μη μείνουν πίσω».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «νέα Ελλάδα δεν είναι οι συνιστώσες, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες και οι συντεχνίες στο Δημόσιο. Ούτε αυτοί που χαϊδεύουν τους κουκουλοφόρους και υπονομεύουν τις μεταρρυθμίσεις». «Αυτοί», συμπλήρωσε, «ανήκουν στο χθες, στο βαθύ χθες, στην εποχή των παγετώνων. Αναγκάζονται να μιλούν για το αύριο, αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν απ’ το χθες».

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση του πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να ξαναρίξει τη χώρα στην κρίση. «Καλλιεργούν την αστάθεια γιατί μόνο με αστάθεια και μιζέρια μπορούν να επιζήσουν», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς σχολίασε και τη θέση του Μανώλη Γλέζου για αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε σήμερα νέα ρουκέτα.

Όπως είπε, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ «μας αποκάλυψε ότι έχουν σκοπό να κάνουν αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό».

«Αν αυτό το πίστευε ο κόσμος θα είχαμε αυτόματη φυγή καταθέσεων. Αλλά ευτυχώς ο κόσμος αυτές τις θεωρίες από αυτούς τους ανθρώπους δεν τις παίρνει σοβαρά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα γινόταν ζημιά στη χώρα με την φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό», συνέχισε.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως η χώρα κέρδισε το στοίχημα για το αύριο και με σταθερά βήματα πηγαίνει μπροστά. «Υπάρχει σχέδιο», ανέφερε, «για να βγούμε οριστικά από την εποχή των μνημονίων. Πιάσαμε τους στόχους μας και θα οδηγήσουμε τον τόπο στην πραγματική αναγέννηση».

Επεσήμανε πως στις δύσκολες στιγμές η παράταξη ένωνε τους Έλληνες και πρόσθεσε πως δεν γίνονται πλέον ανεκτά κηρύγματα μίσους.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν τόσο την πρώτη, όσο και την δεύτερη Κυριακή υπογραμμίζοντας ότι, «η αδράνεια και η χαλαρότητα δεν είναι για αυτούς που φέρνουν το αύριο».