Αντ. Σαμαράς: “Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας”

Στην διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας το προέβη ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς το βράδυ της Τρίτης κατά την ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η Εξωστρέφεια ως Στρατηγική Επιλογή: Οραμα και Πραγματικότητα» που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), στο ξενοδοχείο Hilton.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι αν και η χώρα πέρασε από πρωτοφανείς συμπληγάδες, αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό.

«Καταφέραμε να εξαλείψουμε το έλλειμμα του προϋπολογισμού αλλά και του εμπορικού ισοζυγίου μετά από πάρα πολλά χρόνια» είπε και αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα δήλωσε ότι θα μοιραστούν 525 εκατ. ευρώ στους πιο αδύναμους.

Ακόμη ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ολοκληρώνεται η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών και επιτέθηκε σε όσους αμφισβήτησαν την κυβερνητική πολιτική χαρακτηρίζοντάς του κομπάρσους.

«Αφήνουμε όσους θέλουν να αμφισβητούν να αμφισβητούν όσο θέλουν. Από σήμερα είναι κομπάρσοι και είναι θλιβερό που δεν είπαν ούτε μια καλή κουβέντα. Είναι κρίμα και για τον πολιτικό μας πολιτισμό» είπε, ενώ συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν τελείωσε η προσπάθεια, καθώς όπως είπε στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα μια ανταγωνιστική και σύγχρονη χώρα.

“Έως το 2020 θα έχουμε επιστρέψει στο βιοτικό επίπεδο του 2008-09, όμως δεν μας αρκεί, συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, και σταθερή Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, με άλλο παραγωγικό μοντέλο, για να μην ξαναγυρίσουμε πίσω” τόνισε ο κ. Σαμαράς.