Αντώνης Σαμαράς: Παλεύω προσωπικά-Όχι νέες περικοπές,άμεση ψήφιση των μέτρων

Η ψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την επόμενη δόση… «οφείλουμε να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή… Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε πάνω από 31,5 δισ. ευρώ ώστε να επιστραφούν οφειλές του κράτους σε ιδιώτες για να υπάρξει ρευστότητα. Τα χρήματα που θα εισρεύσουν στο επόμενο διάστημα θα είναι περισσότερα από τις περικοπές”.Σε δραματικούς τόνους, ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχείρησε να «πείσει»  την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του για την αναγκαιότητα ψήφισης του νέου οδυνηρού πακέτου μέτρων.

Πρέπει να τελειώνουμε οριστικά και αμετάκλητα με το ενδεχόμενο εξόδου και το κίνδυνο απομόνωσης  της χώρας μετά τις κρίσιμες ψηφοφορίες. «Μένον να γίνουν πολλά και τα πιο κρίσιμα ίσως, αλλά τουλάχιστον έχει αλλάξει ο τρόπος που μας βλέπουν ως προς την αξιοπιστία μας» τόνισε.

Μετά την περικοπή δαπανών που μειώνουν το έλλειμμα κατά 13,5 δισ. ευρώ δεν θα περικοπούν ξανά μισθοί και συντάξεις και η χώρα θα αρχίσει να εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης, διαβεβαίωσε ο κ. Σαμαράς.

Όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ ισχύουν απολύτως, πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά έχουν ορίζοντα τετραετίας… «τα συμφωνημένα θα τηρηθούν. Οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις, όχι γιατί μάς το ζητάνε, αλλά γιατί είναι προς το συμφέρον μας «.

τελειώνουμε οριστικά και αμετάκλητα με το ενδεχόμενο εξόδου και αίρεται η απομόνωση της χώρας μετά τις κρίσιμες ψηφοφορίες. «Μένον να γίνουν πολλά και τα πιο κρίσιμα ίσως, αλλά τουλάχιστον έχει αλλάξει ο τρόπος που μας βλέπουν και την αξιοπιστία μας» τόνισε.