Αντιστασιακοί: Η κυβέρνηση με τις πράξεις της ασελγεί στη μνήμη του Κώστα Παπακώστα

Ανακοίνωση του Παγκύπριου Σύνδεσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών για την δικαίωση του Κώστα Παπακώστα και τον διορισμό της Άννας Αριστοτέλους

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην απόφαση του δικαστηρίου (ημ. 31/5/2023) για την μεταθάνατον δικαίωση του αγωνιστή της ΕΟΚΑ, λοχαγού του Εφεδρικού Σώματος δημοκράτη, αντιστασιακού ενάντια στην ΕΟΚΑ Β, πρώην Υπ. Αστυνομίας, πρώην Βουλευτή, πρώην Υπουργού Άμυνας  Κώστα Παπακώστα και η σημερινή κυβέρνηση (όπως και οι προκάτοχοι τους) με τις πράξεις τους ασελγούν στη μνήμη του.

Η απόφαση για διορισμό της κ. Άννας Αριστοτέλους στη θέση της Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα προσβάλει με τον πιο βάναυσο τρόπο τη μνήμη του  Κώστα Παπακώστα και εξευτελίζει κάθε έννοια δικαίου στον τόμο μας.

Αντί σήμερα η πολιτεία να συζητά με ποιους τρόπους θα καλέσει σε απολογία τους υπαίτιους για το θάνατο του Κώστα Παπακώστα, για την εκδικητική μανία που τους οδήγησε για 657 μέρες να μην του επιτρέπουν  να δει το φως του ήλιου και για όσα τους καταλογίζει πλέον επίσημα η απόφαση του  Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, η κυβέρνηση επιβραβεύει αυτούς με διορισμούς σε αξιώματα.

Ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανακαλέσει την απόφαση του και να αποδείξει στην πράξη ότι σέβεται τόσο τις αποφάσεις των δικαστηρίων, άλλα προπαντός σέβεται την προσφορά ανθρώπων όπως του αείμνηστου Κώστα Παπακώστα που σε ολόκληρη την πορεία της ζωής τους αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία.