Αντιπρόσωποι της γερμανικής Βουλής έρχονται στην Κύπρο

Μέσα στον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής στην Κύπρο, με σκοπό να έχουν ιδίαν αντίληψη των κυπριακών θέσεων στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, δεδομένου ότι η δανειακή σύμβαση για στήριξη της κυπριακής οικονομίας που θα υπογραφεί μεταξύ Κύπρου και διεθνών δανειστών θα χρειαστεί στη συνέχεια και έγκριση από τη γερμανική Ομοσπονδιακής Βουλής.

Συγκεκριμένα, η επίσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερμανίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τριήμερο 10 – 12 Απριλίου. Στις 11 Απριλίου το πρωί οι Γερμανοί βουλευτές αναμένεται να έχουν συνάντηση με διάφορους κρατικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων, το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη.

Όπως είχε δηλώσει, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Τεχνολογιών της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, Σοσιαλδημοκράτης, Wolfgang Tiefensee, “είμαστε εδώ σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονική στιγμή για την Κύπρο, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, γιατί θέλουμε να έχουμε ιδίαν αντίληψη των τεκταινόμενων”.