Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ: Άμεση μείωση των τιμολογίων της ΑΗΚ – Η κυβέρνηση υπόλογη απέναντι στους άνεργους και τα παιδιά

Επιβάλλεται σημαντική μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που γονατίζει τα νοικοκυριά, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, καλώντας την ΑΗΚ να προχωρήσει άμεσα σε μειώσεις.

Ο κ. Χριστοφόρου υπενθύμισε ότι ο οργανισμός έχει εισπράξει την αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την καταστροφή στο Μαρί και , σε συνδυασμό της μείωσης του κόστους από την επαναλειτουργία των μονάδων της, μπορεί να μειώσει τα τιμολόγια.

Οι κρατικές και ημικρατικές επιχειρήσεις δεν μπορεί να επιβαρύνουν την κατάσταση, τόνισε ο κ. Χριστοφόρου, και κάλεσε τη διοίκηση να αφαιρέσειαπό τους λογαριασμούς το 6% που επιβάλλεται ως βαρύ τίμημα για την καταστροφή στο Μαρί, αναφέροντας ότι η ΑΗΚ πρέπει να προχωρήσει σε μείωση πέραν του 10% στους λογαριασμούς τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Κύπρος εισέρχεται πλέον στο χάρτη της φτώχειας και οι Κυβερνώντες κατόρθωσαν με τις πολιτικές και τις επιλογές τους να καταστήσουν μια περήφανη ευημερούσα χώρα, σε χώρα που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα φτώχειας…«Η περήφανη Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος της , που θα φύγουν με το κεφάλι ψηλά, που δεν έπαψαν να δηλώνουν ότι είναι κομμουνιστές, κατάφεραν να φέρουν στην Κύπρο όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που επαγγέλλονταν , τη φτώχεια, την κοινωνική δυστυχία, την ανέχεια και την καταστροφή».

Τους παραδίδουμε, είπε ο κ. Χριστοφόρου, στην κρίση των 200.000 νεόπτωχων που δημιούργησαν, των 50.000 ανέργων και των 8.000 παιδιών που δεν έχουν συσσίτιο στο σχολείο.