Αντιπαράθεση Πολυκάρπου – Παπαγιάννης: Τα «πολιτικά μηδενικά» και η «σύζυγος που πληρώνεται….»

΄Εντονη αντιπράθεση ξέσπασε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Sigma μεταξύ του προέδρου της ΚΙΣΑ, Δώρου Πολυκάρπου και του βουλευτή του ΕΛΑΜ, Λίνου Παπαγιάννη, για το μεταναστευτικό.

Εκτοξέυτηκαν κατηγορίες για «πολιτικά μηδενικά» και για σύζυγο που πληρώνεται από το κράτος και για πλάτες από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης….

Ο Δώρος Πολυκάρπου ανέφερε ότι «το φαινόμενο με το προσφυγικό είναι ένα ανησυχητικό και δύσκολο θέμα».

Υποστήριξε ότι αν και έχει επιδεινωθεί το πρόβλημα λόγω των ζητημάτων στη Μέση Ανατολή, «υπάρχει μια υπερβολή και κατάχρηση αυτού του θέματος, κάποιες δυνάμεις θεώρησαν ότι αντί αντιμετωπίσουμε ορθολογιστικά και με προγραμματισμό αυτό το θέμα, θα το αξιοποιήσουμε για να έχουμε πολιτικά οφέλη και έχει δημιουργηθεί ένα πολύ τοξικό κλίμα στην κοινωνία». Πρόσθεσε ότι υπήρχαν πράγματα, τα οποία οφείλαμε να είχαμε κάνει εδώ και χρόνια αλλά δεν έχουμε κάνει, όπως η μείωση των επιπέδων στη διαδικασία ασύλου.

Σε ερώτηση εάν ξεχωρίζει τους μετανάστες με τους πρόσφυγες, απάντησε ότι ξεχωρίζει αυτό το θέμα αλλά η Κυβέρνηση μιλάει μόνο πώς να λύσει το θέμα του προσφυγικού, ενώ έκανε λόγο για μη επαρκή μέτρα. Εξήγησε ότι το 30-40% των αιτητών ασύλου είναι άτομα που ήρθαν νόμιμα στην Κύπρο για σκοπούς μετανάστευσης στη χώρα, είτε για να εργαστούν είτε για να σπουδάσουν, αλλά επειδή δεν βρίσκουν εύκολα άλλον εργοδότη, δικηγόροι τους συμβουλεύουν να κάνουν αίτηση για άσυλο. Κατηγόρησε τις Αρχές ότι επαναπροωθούν παράνομα πρόσφυγες, με το να βάζουν έναν ανήλικο Σύρο και να τον στέλνουν πίσω στον Λίβανο.

Σε ερώτηση για τα κυκλώματα, απάντησε ότι πρέπει να υπάρχουν εντός και εκτός της κρατικής μηχανής άτομα που βοηθούν στο να λειτουργήσει αυτό το σύστημα.

Όσον αφορά στους ελέγχους, αναφέρει ότι η οργάνωση από την ίδρυσή της έχει ελεγμένους λογαριασμούς, είναι έτοιμοι και θα υποβληθούν έγκαιρα στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο κατηγόρησε ότι τον στοχοποιεί. Πρόσθεσε ότι προχωρά η υπόθεση της προσφυγής στο ΕΔΑΔ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια έκανε παρέμβαση ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, υποστηρίζοντας ότι «είναι δεδομένο ότι η χώρα δεν μπορεί να δεχτεί τον οποιοδήποτε αιτητή πολιτικού ασύλου ή λαθρομετανάστη, αφού έχουμε ήδη ξεπεράσει κάθε δυνατό όριο».  Αναφέρθηκε μάλιστα στα παραδείγματα της Χλώρακας, της Παλιάς Λευκωσίας, του Μώλου Λεμεσού και του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα κτλ.

Τόνισε ότι «στη Συρία δεν υπάρχει πόλεμος και η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε να επαναπροωθούν τους Σύρους πολίτες, μιας και χρειάζεται η αναζωογόνηση της οικονομίας». Διερωτήθηκε αφού πηγαίνουν στην Τουρκία, η οποία είναι η πρώτη ασφαλής χώρα, και προωθεί αυτόν τον κόσμο, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για πόλεμο και εμπόλεμη ζώνη.

Πρόσθεσε ότι «καμιά πολιτική δύναμη δεν το λέει, αλλά είμαστε στο 4% σε αναλογία πληθυσμού με αιτητές ασύλου», καλώντας άμεσα σε απέλαση οποιουδήποτε βρίσκεται παράνομα στη χώρα.

Απαντώντας στον βουλευτή του ΕΛΑΜ, ο Δώρος Πολυκάρπου ανέφερε ότι «αυτό είναι που λέμε ότι δεν βοηθά καθόλου να δημιουργήσουμε πολιτική, όταν πολιτικά μηδενικά, που δεν έχουν καθόλου θέση στο πολιτικό και δημοκρατικό οικοδόμημα, να αξιοποιούν, νεοναζιστικά κόμματα να αξιοποιούν ένα θέμα και τον ρατσισμό για να κάνουν πολιτική», ενώ κατηγόρησε το ΕΛΑΜ ότι φοβάται να προτείνει την πραγματικότητα και ότι προσπαθεί να κερδίσει ψήφους μέσα από την εκμετάλλευση του φόβου και της ανασφάλειας.

Σε νέα του παρέμβαση ο Λίνος Παπαγιάννης ανέφερε ότι «επειδή έχω ακούσει τους χαρακτηρισμούς, δεν θα μπω στο ίδιο παιχνίδι, απλώς θα πω δημόσια για να γνωρίζει ο κόσμος ότι ένας άνθρωπος, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο μεγαλύτερος ανθρωπιστής και υπερασπιστής των κατατρεγμένων προσφύγων, έχει μια σύζυγο που πληρώνεται από το κράτος και δεν μπορεί επειδή έχει πολιτικές πλάτες από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης να θεωρεί ότι μπορεί να κατηγορεί τον οποιοδήποτε δημοκρατικά εκλελεγμένο άνθρωπο».

Πηγή: Sigmalive.com