Αντιμετωπίστε την ιγμορίτιδα με φυσικούς τρόπους

Η ιγμορίτιδα είναι η φλεγμονή των παραρρινίων που αναπτύσσεται μέσα και γύρω από τα οστά που βρίσκονται γύρω από την μύτη, η οποία για διάφορους λόγους μπορεί να γίνει οξεία ή χρόνια.

Τις περισσότερες φορές η ιγμορίτιδα είναι λοίμωξη που συνοδεύει ή ακολουθεί γενικότερες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού και συνήθως οφείλεται σε ιούς.

Οι ιγμορίτιδες που οφείλονται σε μικρόβια είναι σπανιότερες, σοβαρότερες και διαρκούν πολύ περισσότερο. Τέλος η ιγμορίτιδα που επιμένει παρά την αγωγή, μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία.

Τα πιο κοινά και δυσάρεστα συμπτώματα είναι: συμφόρηση, πονοκέφαλος, πυρετός, πόνο και ως επί το πλείστον δυσφορία.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει το μηλόξυδο:
Λόγω της πλούσιας περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα, ίνες και βιταμίνες το μηλόξυδο είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της λοίμωξης των ιγμορείων.

Επίσης η κατανάλωση μηλόξυδου θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να προστατεύσετε γενικότερα τον εαυτό σας από λοιμώξεις.
Κατάλογος των συστατικών που θα χρειαστούν:

– 1 κουταλιά της σούπας Αγνό μέλι
– 1 κουταλιά της σούπας Πιπέρι καγιέν
– 1 λεμόνι (τον χυμό του)
– 1/2 φλυτζάνι καθαρό νερό
– 1/4 φλυτζάνι μηλόξυδο (αφιλτράριστο)

Προετοιμασία
Βράζετε το νερό και το ρίχνετε σε μια κούπα. Προσθέτετε το μηλόξυδο και ανακατεύετε καλά. Αφήστε το να μείνει και να κρυώσει λίγο και στην συνέχεια προσθέτετε το αγνό μέλι και το πιπέρι καγιέν. Ανακατεύετε τα συστατικά και τελευταία βάζετε τον χυμό από το λεμόνι.

Χρήση
Θα πρέπει Για καλύτερα αποτελέσματα: Περιμένετε το μέλι να διαλυθεί φυσικά σε θερμοκρασία δωματίου στο βρασμένο νερό πριν την προσθήκη των υπόλοιπων συστατικών. Με αυτόν τον τρόπο θα μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα της συνταγής.να πίνετε από αυτό το ρόφημα έως ότου να αισθανθείτε καλύτερα

Άλλοι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της ιγμορίτιδας:

Υγρά: Το πιο σημαντικό είναι να πίνει ο ασθενής πολλά υγρά, τα οποία βοηθούν να αραιώσουν τις εκκρίσεις στη μύτη και το ιγμόρειο και ενθαρρύνουν την παροχέτευση.

Πικάντικες τροφές: Οι ζεστές σούπες και οι πικάντικες τροφές επίσης βοηθούν

Αλατούχα διαλύματα: Επίσης τα αλατούχα σπρέι για την μύτη ή και οι πλύσεις με αλατόνερο πολλές φορές την ημέρα.

Κομπρέσες: Η ύγρανση της ατμόσφαιρας επίσης βοηθά, εφόσον προλαμβάνεται η ανάπτυξη μυκήτων. Η προτιμότερη μέθοδος είναι να βρέχει κάποιος ένα πανί με ζεστό νερό, να το κρατά πάνω στη μύτη και το στόμα και να εισπνέει ζεστό υγρό αέρα.

Χρένο (wasabi): Ένα αφέψημα με 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο χρένο, σε βραστό νερό με χυμό λεμονιού και λίγο μέλι. Αυτό το ρόφημα είναι κατάλληλο για τα φραγμένα ιγμόρεια.