Αντιμέτωποι υποστηρικτές του Γκρουέφσκι και της αντιπολίτευσης στα Σκόπια

Χιλιάδες υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος  του Νίκολα Γκρουέφσκι και υποστηρικτές της αντιπολίτευσης βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων μεταξύ τους, έξω από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων. Ανάμεσά τους ισχυρή αστυνομική δύναμη για την αποφυγή συμπλοκών.

Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης του κόμματος της«Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM) διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2013, χωρίς την ολοκλήρωση των τροπολογιών, τις οποίες κατέθεσε η κυβέρνηση και την καταγγέλλουν για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης καταγγέλλουν την αντιπολίτευση και τον ΜπράνκοΤσερβένκοφσκι ότι επιχειρούν με κάθε τρόπο να παρεμποδίσουν την ψήφιση του προϋπολογισμού για να πλήξουν την εικόνα και τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Μικροεπεισόδια έγιναν και μέσα στο κοινοβούλιο. Ξεκίνησαν όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης κινήθηκαν κατά του προέδρου της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι, ενώ οι βουλευτές της συμπολίτευσης προσπάθησαν να τους αποτρέψουν. Τελικά επενέβη η ασφάλεια της Βουλής και η συνεδρίαση διεκόπη προσωρινά. Δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι τραυματίστηκαν κατά την επέμβαση της ασφάλειας της Βουλής και ζήτησαν ιατρική βοήθεια.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ισχυρίζεται ότι αν δεν εγκριθεί ο προϋπολογισμός μέχρι τα τέλη του έτους θα σημειωθούν καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών και συντάξεων και το Δημόσιο δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.