Αντιδράσεις ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ για την μη δημοσιοποίηση των πρακτικών από τον Πρόεδρο

Αντιδράσεις από τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην δημοσιεύσει τα πρακτικά της ελληνκυπριακής πλευράς στην συνάντηση του Κραν Μοντάνα.

Από την μία πλευρα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ μιλά για «αποτυχημένα επικοινωνιακά παιχνίδια» και «τραγελαφικούς χεισισμούς» του Προέδρου στον Κραν Μοντάνα. Η συμπεριφορά του όπως αναφέρει «πλήττει το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταρρακώνει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπεί και αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική ικανότητα της Ε/κ πλευράς». Ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι «αν πραγματικά θέλει να προαγάγει τη διαφάνεια, να δώσει στη δημοσιότητα τις προτάσεις του για την Ασφάλεια και τις Εσωτερικές πτυχές του κυπριακού, την τουρκική πρόταση για την Ασφάλεια και τα πρακτικά του δείπνου της 28ης Ιουνίου, όπου κατατέθηκαν τα συμπεράσματα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Από την άλλη, η ΕΔΕΚ, με ανακοίνωση τύπου αναφέρετε σε «ανώμαλη αναδίπλωση του Προέδρου για το θέμα των πρακτικών και παραμένει παραμένει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος, τόσο στη διεθνή κοινότητα όσο και ενώπιον του κυπριακού λαού». «Η Κυπριακή Δημοκρατία όφειλε να απαιτήσει να υπάρχουν επίσημα πρακτικά για να μην νομιμοποιείται η κάθε πλευρά να παρουσιάζει τα γεγονότα όπως αυτή θα ήθελε και πολύ περισσότερο όταν η δική μας πλευρά προσήλθε στις συνομιλίες με θετικό πνεύμα γνωρίζοντας ότι η τουρκική πλευρά ενδεχομένως να κωλυσιεργούσε και να ακολουθούσε τακτική επίρριψης ευθυνών» καταλήγει.