Αντιδράσεις για τη διαχείριση του λιμένα στο Λατσί

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί για το λιμάνι στο Λατσί, λόγω της απόφασης που πάρθηκε για τη διαχείρισή του.

Με βάση την απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο, τη διαχείριση του λιμανιού στο Λατσί αναλαμβάνουν από κοινού η Αρχή Λιμένων, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς, ωστόσο ο Δημοτικός Σύμβουλος Πόλεως της Χρυσοχούς Λευτέρης Παναγή, εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι την υστάτη το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να δώσει διαχειριστικό ρόλο και στην Αρχή Λιμένων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βάσει προηγούμενης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο γι’ αυτό και είναι άξιο απορίας, όπως είπε, το ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη οι όροι εντολής και ο καταμερισμός εξουσιών για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η συνδιαχείριση του λιμανιού στο Λατσί από τους τρεις φορείς.

Ο κ. Παναγή αναφέρθηκε στη στάση που τήρησε η Αρχή Λιμένων Κύπρου και είπε ότι τα τελευταία χρόνια είχε μόνο το ρόλο του παρατηρητή και ουδέποτε στήριξε οικονομικά τα έργα υποδομής που έχουν γίνει στην περιοχή. «Αναμένουμε τη δημοσιοποίηση των θέσεων του Υπουργικού Συμβουλίου προτού εισέλθουμε σ’ ένα κυκεώνα συζητήσεων» πρόσθεσε καταλήγοντας.