Αντεπίθεση Ε. Βενιζέλου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Στην αντεπίθεση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πέρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την κριτική που του ασκήθηκε για την επίσκεψή του στο Κίεβο και τους χειρισμούς του αναφορικά με την ουκρανική κρίση.
 
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι τα δύο κόμματα έχουν κοινή γραμμή για την εξωτερική πολιτική της χώρας και «θέλουν μια Ελλάδα απομονωμένη, εκτός ευρωπαϊκών συσχετισμών, που με αφορμή κάθε διεθνές πρόβλημα μειώνει το διπλωματικό της κεφάλαιο και εκθέτει σε αυξημένους κινδύνους τα εθνικά της συμφέροντα».

«Θέλουν», συμπληρώνεται, «η Ελλάδα και ως χώρα και ως Προεδρία να διαφοροποιηθεί απο το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ και όλης της διεθνούς κοινότητας. Να μην αναγνωρίσει την μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, ώστε να μην υπάρχει διεθνής συνομιλητής και επιπλέον να ανακαλέσει τον Πρέσβη της στο Κίεβο».

Το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ακόμη ότι αν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είχαν αποφύγει την κριτική στα θέματα εξωτερικής πολιτικής «θα είχαν προστατεύσει και την αξιοπιστία τους και τη στοιχειώδη εθνική ενότητα».

«Δυστυχώς, θέλησαν να εκτεθούν, παρασυρόμενα από φτηνές μικροκομματικές σκοπιμότητες, ασυγχώρητες στον τομέα αυτό», καταλήγει.