Αντεπίθεση Γ. Λιλλήκα σε Σταύρο Μαλά

Η κατηγορία για «δημαγωγία» που εκτόξευσε ο Σταύρος Μαλάς κατά του συνυποψηφίου του Γιώργου Λιλλήκα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τελευταίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση-απάντηση, ο Γιώργος Λιλλήκας τονίζει ότι “ο κ. Μαλάς παραδέχεται με ενθουσιασμό, ότι οι όποιοι Ελληνοκύπριοι ζουν στο τ/κ «συνιστών κράτος», όπως λέει και το κοινό ανακοινωθέν Χριστόφια – Ταλάτ της 23ης Μάιου 2008, δεν θα έχουν πολιτικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες”.

Ο κ. Λιλλήκας εκφράζει τη χαρά του “που ο κ. Μαλάς παρά τη μεγάλη του προσπάθεια να ωραιοποιήσει τη συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση της διζωνικής, παραδέχεται ότι η λύση που προτείνει δεν διαφέρει σε τίποτα από το σύστημα του απαρτχάιντ που λειτούργησε στη Νότιο Αφρική και η υπόλοιπη ανθρωπότητα καταδίκασε” και διερωτάται  «γιατί χαίρεται ο κ. Μαλάς με το απλό ενδεχόμενο σε κάποιους να επιτρέπεται να ζήσουν στην πατρίδα τους σε ένα αντιδημοκρατικό και ανελεύθερο καθεστώς…Υπενθυμίζουμε στον κ. Μαλά  ότι και οι έγχρωμοι στη Νότιο Αφρική δικαιούταν να ζήσουν στην χώρα τους, αλλά χωρίς κανένα δικαίωμα και χωρίς δημοκρατικές ελευθερίες».

Με το ίδιο καυστικό ύφος καταλήγει η ανακοίνωση του υποψηφίου προέδρου … «Αυτό το ρατσιστικό καθεστώς του απαρτχάιντ που απέρριψε ολόκληρη η ανθρωπότητα μας προτείνει η περηφάνια ο κ. Μαλάς να εφαρμόσουμε στην Κύπρο του 21ου αιώνα. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες της Αριστεράς, όπως και όλοι οι πολίτες, απορρίπτουν τέτοιες προσεγγίσεις που καταλύουν τη Δημοκρατία».