Ανταρκτική: Ανακαλύφθηκε παράξενο πλάσμα 3500 μ. κάτω από τον πάγο (Video)

Η αποστολή στην Ανταρκτική ξεκίνησε φέτος νωρίτερα το ταξίδι των 50 ημερών της στον Νότιο Ωκεανό ώστε να εξερευνήσει το βυθό της θάλασσας.

Μια ομάδα επιστημόνων ταξίδεψε με το ερευνητικό σκάφος RV Tangaroa, χρησιμοποιώντας ένα υπερσύγχρονο σύστημα απεικόνισης που ονομάζεται Aegis για να συλλάβει συναρπαστικές εικόνες από το βυθό της θάλασσας.

Ενώ η αποστολή συνεχίζεται, οι επιστήμονες κυκλοφόρησαν ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα μυστικά της Ανταρκτικής», στο YouTube, δημοσιοποιώντας όλες τις απίστευτες ανακαλύψεις που έγιναν μέχρι τώρα.

Στο ταξίδι εξερεύνησής τους ανακάλυψαν ένα περίεργο πλάσμα στα 3500 μέτρα κάτω από τον πάγο, δηλαδή βάθος σχεδόν τόσο υψηλό όσο οι ελβετικές Άλπεις.

Μάλιστα ανέφεραν: «δεν έχουμε δει παρόμοιο ποτέ πριν». Το πλάσμα αυτό μοιάζει με την επιφάνεια του πλανήτη Άρη, ωστόσο στα τόσα ταξίδια τους στην Ανταρκτική δεν έχουν δει κάτι παρόμοιο.

Η ομάδα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να τραβήξει το βυθό, έχοντας βάλει πάνω από 5.000 καλώδια στη θάλασσα.

Ο Δρ Schnalbel, ο οποίος εργάζεται ως θαλάσσιος βιολόγος στο Εθνικό Ινστιτούτο Νερού και Ατμοσφαιρικής Έρευνας στη Νέα Ζηλανδία, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ανακάλυψη.