Αντί να είναι ικανοποιημένοι για τη βοήθεια των Ρώσων, διαμαρτύρονται

Γκρίνιες στην Κύπρο για την βοήθεια που όπως φαίνεται είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν οι Ρώσοι στην Κύπρο, προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που διέρχεται. «Μεγάλο λάθος να πάρουμε δάνειο από τη Ρωσική κυβέρνηση, πρέπει να πάρουμε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος, εξηγώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση το ΔΝΤ μπορεί να μη συμμετάσχει στο πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο, γεγονός που θα αποτελούσε πλήγμα στην αξιοπιστία της.

Προφανώς ο κ. Παπαδόπουλος, να σημειώσουμε εμείς, δεν έχει καταλάβει ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να δανειοδοτήσει την Κύπρο ούτε με ένα ευρώ αν το χρέος που μας αφήνει …παρακαταθήκη η κυβέρνηση Χριστόφια δεν είναι βιώσιμο.

Άρα, ο πρόεδρος Οικονομικών της Βουλής μήπως θα έπρεπε να λέει «ευτυχώς» που βρέθηκε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν να συνδράμει την Κύπρο; Η χώρα βρίσκεται σε δεινή θέση και σίγουρα δεν έχει την …πολυτέλεια να πει «όχι» στο χέρι βοηθείας που της απλώνουν οι Ρώσοι;