Αντίθετη με την απόφαση κουρέματος η Κίνηση Νέων Επιστημόνων

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο:  Ντροπή για την απόφαση του Eurogroup – Η κοινωνία ξεπέρασε τα όριά της”, εκφράζει την έντονη αντίδραση της προς την απόφαση του κουρέματος. Διαβάστε παρακάτω την ακριβή ανακοίνωση.

“Η Κίνηση Νέων Επιστημόνων του Κινήματος Οικολόγων διαφωνεί κι αντιτάσσεται στην απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων. Μια τέτοια απόφαση, οδηγεί σε αποδόμηση της ίδιας της Δημοκρατίας, αφού παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμα στην ιδιοκτησία, συνταγματικά και υπερεθνικά κατοχυρωμένο, βρίσκεται έξω από τους όρους λαϊκής εντολής του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ συγχρόνως αποδομεί τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική συνοχή.

Κανένα μέτρο βιώσιμης ανάπτυξης δεν συμπεριλαμβάνεται στα όσα αποφασίσθηκαν στο Εurogroup, όπως για παράδειγμα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Αντιθέτως, τα όσα πληροφορηθήκαμε φανερώνουν τη συναίνεση της Κυβέρνησης σε καταστροφικούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις σε έντονες πιέσεις που οδηγούν την οικονομία και την κοινωνία σε μαρασμό και αδιέξοδο.

Ήδη οι πολίτες και οι νέοι ξεπέρασαν τα όρια τους.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταψηφίσουν αύριο, στην έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, την πρόταση για κούρεμα των καταθέσεων. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και στο πλευρό των πολιτώ”.