Αντίδραση Χουσεϊν Τσελίκ για έρευνες αστυνομίας σε φορτηγά της ΜΙΤ

Έντονα αντέδρασε ο Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Χουσεϊν Τσελίκ στην απόφαση εισαγγελέα να σταματήσει φορτηγά της ΜΙΤ και να κάνει έρευνες για μεταφορά παράνομου οπλισμού στη Συρία.

“Αυτό είναι ένα φορτηγό που ανήκει στην ΜΙΤ. Δεν σε αφορά εσένα τι έχει μέσα και τι δεν έχει. Δεν ξέρουν ποια είναι τα όριά τους”, είπε ο Χουσεϊν Τσελίκ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΑΚΡ, είπε ότι ο νόμος για τη ΜΙΤ είναι καθαρός και θα έπρεπε οι εισαγγελείς να ζητήσουν άδεια από τον Τούρκο Πρωθυπουργό. “Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του. Αυτοί οι εισαγγελείς στο όνομα ποιου τα κάνουν αυτά; Πρέπει να  ζητηθούν εξηγήσεις από τους εισαγγελείς που κάνουν τέτοια λάθη”, είπε ο Χουσεϊν Τσελίκ.

Χθες Τούρκος εισαγγελέας έδωσε ένταλμα στη στρατονομία για έρευνα εφτά φορτηγών της ΜΙΤ έπειτα από πληροφορίες ότι μετέφεραν οπλισμό στη Συρία. Το νέο επεισόδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της κόντρας των Γκιουλενιστών με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν καθώς οι πρώτοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι η τουρκική κυβέρνηση εξοπλίζει την Αλ Κάιντα στη Συρία.