Αντίδραση Δημητριάδη στην αναστολή δίωξης Φαίδωνα – Ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες

Ο τέως Νομικός Σύμβουλος του Δήμο Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, ο οποίος είχε καταχωρήσει ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον του Φαίδωνος σε ανακοίνωσή του  εκφράζει την έκπληξή του για την επιστολή του Γ. Εισαγγελέα, εφόσον ο Γενικός Εισαγγελέας προχώρησε στην αναστολή της δίωξης πρωτού ακούσει και τις δικές του απόψεις, όπως αναφέρει.

Ο παραπονούμενος  αναφέρεται στην επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα που αποστάληκε σήμερα στον δικηγόρο του ,μέσω της οποίας τον πληροφορεί ότι αποφάσισε να καταχωρήσει αναστολή της ποινικής δίωξης του Φ. Φαίδωνος στην ποινική υπόθεση που καταχώρησε εναντίον του για ψευδείς πληροφορίες που έδωσε στην Αστυνομία, με ψευδείς καταθέσεις του , ενώ εγνώριζε ότι αυτές ήταν ψευδείς.

Η έκπληξη μου όμως , σημειώνει ο κ. Δημητριάδης, “είναι μεγαλύτερη για το γεγονός ότι ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας με επιστολή του προς τον Δικηγόρο μου ημερομηνίας 27/09/2016 εκάλεσε αυτόν όπως εκφέρει τις απόψεις του εντός προθεσμίας 15 ημερών αναφορικά με το αίτημα του κ. Φαίδωνος για αναστολή της ποινικής δίωξης του”.

Διερωτάται μάλιστα τι μεσολάβησε μεταξύ 27 και 29/09/2016 ώστε ο Γενικός Εισαγγελέας να προχωρήσει στην καταχώρηση αναστολής ποινικής δίωξης προτού καν ακούσει τις δικές τους απόψεις , λέγοντας πως είναι κάτι που δεν το γνωρίζει και το αφήνει στην κρίση του Λαού.

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρει ωστόσο πως σέβεται την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά σίγουρα εκφράζει την έντονη διαφωνία του και την απογοήτευση του για την απόφαση αυτή έστω και αν είναι αποκλειστικό προνόμιο του.

Προσθέτει δε, πως τις απόψεις του αυτές θα τις εκθέσει με επιστολή του προς τον κ. Κώστα Κληρίδη, που θα ετοιμάσει και θα αποστείλει εντός των προσεχών ημερών.

Θέτει ακολούθως μια σειρά ερωτηματικών που σχετίζονται με την ουσία της υπόθεσης για το “ Γιατί δεν κλήθηκε ο κ. Φαίδωνος να τεκμηριώσει τις εναντίον μου καταγγελίες αναφέροντας τα γεγονότα που ο ίδιος γνωρίζει και τους πληροφοριοδότες του, ώστε να ληφθούν από τους ίδιους καταθέσεις για τεκμηρίωση των καταγγελιών του οι οποίες όπως ο ίδιος ανάφερε στις καταθέσεις του βασίζονται «σε υποψίες και πληροφορίες αλλά και από όσα ο ίδιος γνωρίζει;”

Επίσης διερωτάται “ Γιατί η Αστυνομία δεν δημοσιοποίησε το αποτέλεσμα της εξέτασης των αόριστων έστω καταγγελιών του κ. Φαίδωνος εναντίον μου; Είναι λογικό και δίκαιο σε μια υπόθεση που ο κ. Φαίδωνος όχι μόνο έδωσε κατάθεση εναντίον μου αλλά και προέβηκε σε επανειλημμένες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, προβάλλοντας ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς εναντίον του προσώπου μου, η Αστυνομία να μην προβεί σε κάποια ανακοίνωση με την οποία να τοποθετεί τα γεγονότα στην ορθή τους βάση”;

Αλλά και πως πρέπει ο ίδιος σαν νομιμόφρονας πολίτης να αντιδράσει στην αισχρή κατασυκοφάντηση του ονόματος του,- όπως αναφέρει – όταν η Αστυνομία από την μια αρνήθηκε να προσάψει κατηγορίες εναντίον του συκοφάντη του και από την άλλη ο Γενικός Εισαγγελέας του στερεί το δικαίωμα να κάμει αυτό που η Αστυνομία αρνήθηκε να κάμει, δηλαδή να ασκήσει ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον του κ. Φαίδωνος.

Διερωτήθηκε επίσης γιατί ο Δήμαρχος φοβάται , να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του εμπιστεύεται αυτήν;, και γιατί ενώ ο κ. Φαίδωνος δήλωvε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι θα παρουσιαστεί στο Δικαστήριο την 30/09/16 που είναι ορισμένη η υπόθεση για να αντιμετωπίσει τις Κατηγορίες επικαλέστηκε την βοήθεια του Γενικού Εισαγγελέα για καταχώρηση Αναστολής της ποινικής δίωξης του.

Επανέλαβε τέλος ότι οι καταγγελίες Φαίδωνος είναι ψευδείς και συκοφαντικές και σημείωσε πως μπορεί ο κ. Φαίδωνος με την αναστολή της ποινικής δίωξης του από μέρους του Γενικού Εισαγγελέα να απαλλαχθεί αύριο προσωρινά, αλλά δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής του ότι με την Αναστολή της ποινικής δίωξης δεν αθωώνεται από τις εναντίον του κατηγορίες, για τις οποίες είναι δυνατή η καταχώρηση νέας ποινικής υπόθεσης σε χρόνο που ο ίδιος θα κρίνει κατάλληλο.