«Αντάρτικο» από τα golden boys του ΑΔΜΗΕ-Δεν παραιτούνται- δεν επιστρέφουν τους μισθούς

Και ενώ αρχικά είχαν πάρει την απόφαση να παραιτηθούν και να επιστρέψουν τους μισθούς που είχαν λάβει από τον ΑΔΜΗΕ τελικά άλλαξαν γνώμη. Ο λόγος για  τον πρόεδρο Εμμανουήλ Κορωνιωτάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Ιωάννη Μπλάνα, οι οποίοι δήλωσαν ότι  δεν παραιτούνται, υποστηρίζοντας ότι οι αμοιβές που πήραν ήταν νόμιμες.

Στον αντίποδα, πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δηλώνουν κατηγορηματικά, πως πολύ σύντομα οι δυο παραπάνω θα βρεθούν εκτός ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δυο στελέχη αρνήθηκαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους επικαλούμενοι νομοθετικές διατάξεις του 2015 σύμφωνα με τις οποίες παύει να ισχύει το “πλαφόν” στις αμοιβές των διοικητικών στελεχών των ΔΕΚΟ και προσθέτουν πως και οι συμβάσεις που εγκρίθηκαν από το προηγούμενο εποπτικό συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ ήταν συμβατές με τη νομοθεσία.

Στο μεταξύ σήμερα συνεδρίασε το εποπτικό συμβούλιο του Διαχειριστή, με κύριο θέμα την εξέταση της νομιμότητας των συμβάσεων των Κορωνιωτάκη και Μπλάνα, οι οποίοι φέρονται να είχαν εξασφαλίσει και αναδρομικά μηνιαίους μισθούς της τάξης των 20.000 ευρώ. Στη συνεδρίαση των μελών του, υπήρχε διχογνωμία με τους εκπροσώπους του δημοσίου να επιμένουν πως κακώς οι μισθοί τους διαμορφώθηκαν σε αυτά τα επίπεδα, ενώ εκπρόσωποι της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ, φέρονται να στήριξαν τη νομιμότητα των συμβάσεων.

Πάντως, το υπουργείο υποστηρίζει ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, Δευτέρα 13 ή Τρίτη 14 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το εποπτικό συμβούλιο όπου και θα ανακοινωθούν τα νέα πρόσωπα για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.