Ανοιχτά τα μέτωπα για εκποιήσεις και εφάπαξ

Σχετικά με τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναπέμπει σήμερα στη Βουλή τα δύο νομοθετήματα που ενέκρινε η Ολομέλεια του Σώματος, αναφορικά .

Παράλληλα, συνέρχεται αύριο στις 11:00 η πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην πρώτη ακρόαση των αναφορών που έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τη συνταγματικότητα των άλλων τεσσάρων νομοθετημάτων που ενέκρινε η Βουλή.

Η συζήτηση για το θέμα των εκποιήσεων σε επίπεδο διεθνών δανειστών έχει παραπεμφθεί σε επίπεδο ομάδας εργασίας του Eurogrοup, ενώ η επόμενη συνεδρία των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έχει καθοριστεί για τις 13 Οκτωβρίου. Όσον αφορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το θέμα της εκταμίευσης της δόσης των 86 εκατομμυρίων, που αποτελεί τη συνεισφορά του Ταμείου στα συνολικά 436 εκατομμύρια της επόμενης δόσης.

Στο άλλο μέτωπο για το θέμα του εφάπαξ συνέρχεται από τις 09:30 σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας το Γενικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΔΥ για επικύρωση της απόφασης της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ στις 10:30 συνέρχεται η ΟΗΟ – ΣΕΚ και στις 13:00 η ΣΥΔΗΚΕΚ ΠΕΟ για συζήτηση ενδεχόμενης συμμετοχής των υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου τομέα στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε επίπεδο Κυβέρνησης, το θέμα αναμένεται να τεθεί από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στην αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να γίνει η πρώτη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2015.