Ανοιξε στην επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής ο φάκελος για τους 36 πολιτικούς

Κι ενώ η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους έλληνες φορολογούμενους  ότι έχει ξεκινήσει πόλεμο
κατά της φοροδιαφυγής η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής ξεκίνησε τις καταθέσεις για τη λίστα των 36 πολιτικών  που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού. 

Από τις πρώτες καταθέσεις ήταν αυτή του προιστάμενου του ΣΔΟΕ  Στέλιου Στασινόπουλου ο οποίος στη χθεσινή συνάντηση του με τον Ν.Παντελή  επισήμανε ότι οι οικονομικές αυτές υποθέσεις από τη φύση τους χρειάζονται χρόνο επειδή η διαδικασία ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών είναι χρονοβόρα και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.

Ο κ. Παντελής ζήτησε από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ να του στείλει άμεσα έγγραφη αναφορά για τη λίστα με τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων αλλά και το πότε ξεκίνησε η έρευνα για κάθε μία υπόθεση, τι συγκεκριμένες ενέργειες έχουν γίνει για κάθε μία από αυτές και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έκαστη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, οτι μετά το σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ πολλοί έσπευσαν να “ξεκαθαρίσουν” οτι δεν υπάρχουν στη λίστα με τους καταθέτες στην Ελβετία, πολιτικά πρόσωπα.