Ανοικτό αφήνει ο Κάμερον το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας απο την ΕΕ

Όλο και περισσότερο απομακρύνεται από την Ευρώπη η Βρετανία με τον πρωθυπουργό Ντειβιντ Κάμερον να δηλώνει για πρώτη φορά, ότι δεν θεωρεί απίθανη μία ενδεχόμενη έξοδο της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρότι ο ίδιος πάντα εμφανίζει το ευρωπαϊκό του προφίλ σε τέτοιες περιπτώσεις, λέγοντας ότι δε θα επιθυμούσε μία τέτοια απόφαση, όχι μόνο δε έχει καταφέρει να πείσει τους ευρωσκεπτικιστές για τα οφέλη εντός της ΕΕ, αλλά όπως φαίνεται συζητά το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας.

Ερωτηθείς στο Κοινοβούλιο από τον βουλευτή των Εργατικών, Γκάβιν Σούκερ, αν μπορεί να φανταστεί τη Βρετανία να αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Κάμερον απάντησε:

“Δεν είναι μία θέση που υποστηρίζω, κι έτσι δεν περνάω το χρόνο μου σκεπτόμενος κάτι τέτοιο”. Συνέχισε ωστόσο: Προφανώς μπορώ να φανταστώ οποιοδήποτε μέλλον για τη Βρετανία. Εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας, μπορούμε να κάνουμε τις δικές μας επιλογές. Πιστεύω ότι η επιλογή που πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να είμαστε μέλη της ενιαίας αγοράς, να μεγιστοποιήσουμε την επιρροή μας στην Ευρώπη, όμως όταν είμαστε δυσαρεστημένοι με κάποια μέρη της σχέσης αυτής δεν πρέπει να φοβόμαστε να το πούμε”.