Ανοικτή επιστολή στον ΠτΔ από την Ισότητα για την επικείμενη απόλυση δεσμοφυλάκων

Ανησυχία εκφράζει η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα για την επικείμενη απόλυση 13 δεσμοφυλάκων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και απέστιελαν ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση της συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ:

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την επικείμενη απόλυση 13 συναδέλφων μας που εργάζονται ως δεσμοφύλακες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Όπως γνωρίζετε, η θέση του δεσμοφύλακα είναι ιδιαίτερα απαιτητική και προϋποθέτει εκπαίδευση και εμπειρία. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να ασκούν τα καθήκοντά τους. Επιπλέον, ήδη αντιμετωπίζουμε έλλειψη προσωπικού και δυσκολίες στην προσέλκυση νέων υπαλλήλων.

Κατανοούμε απόλυτα τις δημοσιονομικές πιέσεις, ωστόσο πιστεύουμε ακράδαντα πως η διατήρηση των θέσεων αυτών είναι κρίσιμη για την ομαλή λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος.

Κατόπιν των πιο πάνω, σας παρακαλούμε θερμά να μεσολαβήσετε ώστε οι εν λόγω συνάδελφοι να διατηρήσουν τις θέσεις τους. Πιστεύουμε ακράδαντα πως ως ευαίσθητος απέναντι σε ανθρώπινα ζητήματα ηγέτης, θα εξετάσετε θετικά το δίκαιο αίτημά μας.