Ανοίγει τα «φτερά» του και στην Κίνα ο Παναθηναϊκός

Την είσοδό της στην αγορά της Κίνας ανακοίνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, γνωστοποιώντας την έναρξη της συνεργασίας της με κινεζική εταιρία Marketing, Επικοινωνίας και διαχείρισης αθλητικών εταιριών και αθλητών, με έδρα τη Σανγκάη.

Η ενέργεια αυτή αποτελούσε εδώ και καιρό μια από τις βασικές προτεραιότητες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και πλέον ο Παναθηναϊκός γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα μπάσκετ και πρώτη στον ελληνικό αθλητισμό που κατορθώνει να μπει στην ασιατική αγορά, επιχειρώντας να διερευνήσει και εν τέλει να αξιοποιήσει τη δυναμικότερη αγορά του πλανήτη.

«Ο Παναθηναϊκός γίνεται σήμερα η πρώτη ελληνική ομάδα και ταυτόχρονα η πρώτη Ευρωπαϊκή από το χώρο του μπάσκετ που ανοίγει το πεδίο της συνεργασίας της ως την Κίνα. Αυτό δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση καθώς καθιστά ξεκάθαρο το μέγεθος της κορυφαίας Ευρωπαϊκής δύναμης στο χώρο του μπάσκετ.
Τίποτε δεν γίνεται τυχαία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ως Παναθηναϊκός ολοκληρώσαμε μια μεγάλη έρευνα μέσω της οποίας διαπιστώσαμε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον έξι φορές Πρωταθλητή Ευρώπης. Ως εκ τούτου ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ευρώπη ανοίγει ακόμα περισσότερο τα “φτερά” του και διευρύνει τη δεξαμενή των φιλάθλων του σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να εκμεταλλευτεί εμπορικά την παγκόσμια αναγνώρισή του.

Στόχος είναι μέσα απ’ αυτή τη συνεργασία, εκτός των άλλων, να υπάρξουν γενικότερα οφέλη τόσο για το Ελληνικό όσο και για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ» τονίζει στη δήλωσή του ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.