Ανοίγει σήμερα η αυλαία του Παγκόσμιου Κυπέλλου σκοποβολής

Οι σκοπευτές και σκοπεύτριες του τραπ, ανοίγουν σήμερα την αυλαία των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής το οποίο διεξάγεται στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στα Λατσιά.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της διοργανώτριας ΣΚΟΚ συνολικά εκατό εβδομήντα αθλητές (115 σκοπευτές και 55 σκοπεύτριες), ανάμεσα στους οποίους και κορυφαία ονόματα από τις πέντε ηπείρους, ρίχνονται στη «μάχη» της διάκρισης.

Aνάμεσά τους και ο Ελληνοαυστραλός Ολυμπιονίκης και παγκοσμιονίκης Μάικλ Ντάιαμοντ (Μιχαλάκης Διαμαντής), ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης Τζιοβάνι Σερνογκόραζ, οι Ρώσοι Αλίποβ και Γκουλάγιεβ, οι Γερμανοί Μπίντριχ και Ρουτγκέροθ, ο Γάλλος Στεφάν Κλεμένς, οι Σλοβάκοι Κοβάκοσι, Βάργκα και Φιλίποβιτς, οι Τσέχοι Γίρι Γκαχ και Κοστελέσκι, οι Αμερικανοί Ίνμαν και Σπρούιλ, ο Φραντζέσκο Αμίτσι από το Σαν Μαρίνο, οι Αλ Ρασιήτι, Αλ Ντιχάνι και Αλ Φαϊχάν από το Κουβέιτ, και οι σκοπευτές της εθνικής Αιγύπτου, που έχουν για προπονητή τους, τον Κύπριο Κώστα Παύλου.

Στο τραπ γυναικών ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της νεαρής Ιταλίδας Ολυμπιονίκη, παγκοσμιονίκη και πρωταθλήτριας Ευρώπης Τζέσικα Ρόσσι, και της συμπατριώτισσάς της Φεντερίκα Καπορούτσιο, της Σλοβάκας Σουζάνας Στεφεσέκοβα, των αθλητριών της εθνικής Ρωσίας, της εθνικής ΗΠΑ και της εθνικής Κϊνας, της Σουζάν Νατράς από τον Καναδά, της Βρετανίδας Σιαρλότ Κέργουντ, των Αδελφών Περίλλι από το Σαν Μαρίνο, της Σουδέζας Πία Χάνσεν, της Φιλανδέζας Σατού Νουμέλα και της Ναταλί Ελέν Ρούνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία.

Δίπλα σ’ αυτούς και οι έξι Κύπριοι διεθνείς (5 άνδρες και μία γυναίκα), θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους, αλλά και να μετρήσουν την ατομική τους πρόοδο στο αγώνισμα του τραπ. Με την εθνική ομάδα των ανδρών θα αγωνιστούν οι Γιάννης Αηλιώτης, Άδωνης Μυλωνάς και Φειδίας Σαββίδης, ενώ οι Παύλος Κουτσόφτας και Μάριος Σοφοκλέους θα αγωνιστούν για τα ολυμπιακά όρια (MQS). Η πρωταθλήτρια Γεωργία Κωνσταντινίδου θα αγωνιστεί στο τραπ γυναικών.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί το τραπ γυναικών με τους 75 δίσκους του κανονικού αγώνα, τη διεξαγωγή των τελικών και την απονομή των επάθλων στις νικήτριες, ενώ οι άνδρες, σήμερα θα διαγωνιστούν σε σύνολο 50 δίσκων για να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν αύριο τον αγώνα.