Ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία

Τον δρόμο για πρόωρες εκλογές τον Φλεβάρη ή και τον Μάρτη του 2013 ανοίγει η δήλωση του εκπροσώπου του κεντροδεξιού κόμματος “Λαός της Ελευθερίας” στη Γερουσία, Μαουρίτσιο Γκασπάρι, ότι το κόμμα του δεν θα στηρίζει πια την κυβέρνηση, επιλέγοντας τον δρόμο της αποχής.

Στην περίπτωση που το κεντροδεξιό κόμμα άρει την στήριξη του στην κυβέρνηση Μόντι τότε αυτή θα διαθέτει 35 ψήφους λιγότερες από όσες είναι αναγκαίες για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας.

Αυτή την ώρα πάντως  αναμένονταν η συνάντηση του επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι, με τον Χριστιανοδημοκράτη Πιερφερντινάντο Καζίνι, προκειμένου να συζητήσουν για τη νέα πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Νωρίτερα, η Άννα Φινοκιάρο, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στην γερουσία, σημείωσε ωστόσο ότι  ο Μάριο Μόντι θα έπρεπε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο αφήνοντας ανοικτό, ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα ο πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, φαίνεται να προετοιμάζει την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας.