Ανοίγει η αυλαία της Προανακριτικής για την λίστα Λαγκάρντ

Πιάνουν δουλεία σήμερα τα 13 μέλη της  προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και η ατμόσφαιρα προβλέπεται ηλεκτρισμένη απο την πρώτη κιόλας συνεδρίαση!

Σήμερα, στην “επίσημη πρώτη” της προανακριτικής θα συζητηθούν ως επι το πλείστον διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στις μέρες των συνεδριάσεων, αλλά και στην κατάρτιση του καταλόγου των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν.

Το ζήτημα αυτό αναμένεται να προκαλέσει “πόλεμο” μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προαναγγείλει την πρόθεση του να καλέσει ως μάρτυρα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Να σημειωθεί ότι προανακριτική έχει προγραμματιστεί να αρχίσει τη συνεδρίαση της στις 11 το πρωί προκειμένου να εκλέξει προεδρείο και να επιλέξει τους μάρτυρες. Η πρώτη εξέταση μάρτυρα προβλέπεται για την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ το τελικό πόρισμα της επιτροπής έχει οριστεί για τις  25η Φεβρουαρίου, χρόνος που μάλλον είναι ενδεικτικός.